Η Πελόζι θέλει κυρώσεις «άμεσα» στη Μόσχα λόγω δημοσιεύματος για «ρωσικές αμοιβές» σε Ταλιμπάν

«Πρέπει να επιβάλουμε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και πρέπει να το κάνουμε αμέσως» δήλωσε η Νάνσι Πελόζι σε συνέντευξή της στον απόηχο δημοσιεύματος για «ρωσικές αμοιβές» σε Ταλιμπάν προκειμένου να δολοφονήσουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Για κυρώσεις και, μάλιστα, «άμεσα» έκανε λόγο η Νάνσι Πελόζι στον απόηχο δημοσιεύματος των «New York Times», στο οποίο αναφέρεται ότι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από ανακρίσεις κρατουμένων στο Αφγανιστάν, έδειχναν Ρώσους πράκτορες της Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι έδωσαν χρήματα σε μαχητές Ταλιμπάν για να δολοφονήσουν Αμερικανούς στρατιώτες στη χώρα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στο MSNBC, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, δήλωσε:

«Πρέπει να επιβάλουμε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και πρέπει να το κάνουμε αμέσως».

Η τοποθέτησή της είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος ζήτησε κυρώσεις εναντίον του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, του Ρώσου υπουργού Άμυνας. Σεργκέι Σοϊγκού, και άλλων ανώτερων αξιωματούχων της χώρας.

Για τη δυνατότητα νέων κυρώσεων σχετικά με τους μη επιβεβαιωμένους ισχυρισμούς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι τα γεγονότα που συμβαίνουν στις ΗΠΑ είναι «δύσκολο να κατανοηθούν» και «δύσκολο να εξηγηθούν».

Ακόμα, η Μόσχα αρνήθηκε τις κατηγορίες και αξιωματούχοι των ΗΠΑ και των Μυστικών Υπηρεσιών έχουν δηλώσει ότι ενώ τα ανώτερα στελέχη του Λευκού Οίκου ίσως γνώριζαν τις μη επαληθευμένες αναφορές, ο Τραμπ δεν είχε ενημερωθεί ποτέ γι’ αυτές.

Η Ρωσία, ο Τραμπ και οι Ταλιμπάν έχουν διαψεύσει πως έχει συμβεί οποιαδήποτε ανταλλαγή.

Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως «ψευδές» το συγκεκριμένα δημοσίευμα και πρόσθεσε πως «ενδεχομένως δεν υπάρχει ούτε και η μυστική πηγή», την οποία επικαλείται η εφημερίδα.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!