Πέντε ιρανικά σκάφη φέρεται πως προσέγγισαν βρετανικό τάνκερ στα στενά του Ορμούζ

Πέντε πλοία που πιστεύεται πως ανήκουν στο Ιράν επιχείρησαν να καταλάβουν το τάνκερ British Heritage που κινούνταν στον Περσικό Κόλπο, ζητώντας του να ακινητοποιηθεί στα ιρανικά ύδατα, σύμφωνα με το Reuters.

Την Τετάρτη, συνολικά πέντε σκάφη που πιστεύεται ότι ανήκουν στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης προσέγγισαν το βρετανικό τάνκερ British Heritage στα στενά του Ορμούζ και στην συνέχεια αποχώρησαν μετά από προειδοποίηση από το συνοδευτικό πολεμικό πλοίο Royal HMS Montrose, ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη Συνόδο της G20 στην Ιαπωνία.
SPUTNIK / ILIYA PITALEV
Τραμπ: Οι κυρώσεις κατά του Ιράν θα αυξηθούν σύντομα

Τα σκάφη λέγεται ότι αποχώρησαν, μετά από προειδοποίηση από την φρεγάτα HMS Montrose του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία συνοδεύει το πετρελαιοφόρο.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δεν παρείχε κάποιο άμεσο σχόλιο για το ζήτημα όταν ήρθε σε επαφή με το Reuters.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, χλεύασε την απόφαση του Λονδίνου να στείλει ναυτική συνοδεία για το δεξαμενόπλοιο του, ισχυριζόμενος ότι οι προηγούμενες επιθέσεις τους διατάραξαν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

«Τώρα είστε τόσο απελπισμένοι που όταν ένα από τα δεξαμενόπλοια σας θέλει να μετακινηθεί στην περιοχή, πρέπει να φέρετε τις φρεγάτες σας για να το συνοδεύσετε γιατί φοβάστε. Τότε γιατί να υλοποιείτε τέτοιες ενέργειες; επιτρέψτε στην πλοήγηση να είναι ασφαλής», δήλωσε ο πρόεδρος.

Πηγή: sputniknews.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!