Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της Βρετανίας επιθυμούν Brexit με ή χωρίς συμφωνία

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς πολίτες πιστεύουν ότι ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, πρέπει να φτάσει στο Brexit με όλα τα μέσα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Τουλάχιστον το 54% των ερωτηθέντων λέει ότι το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να αναστείλει την λειτουργία του, αποτρέοντας τους βουλευτές από το να σταματήσουν μια διαπραγμάτευση χωρίς νόημα, αποκάλυψε η δημοσκόπηση της ComRes για την Telegraph τη Δευτέρα.

Μετά την αποχώρηση της ένωσης από την αρχική προθεσμία της 29ης Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε στο Λονδίνο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου να αποφασίσει. Ο Μπόρις Τζόνσον επέμεινε επανειλημμένα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί εκτός Ένωσης στις 31 Οκτωβρίου, ανεξάρτητα από το αν το Λονδίνο εγκρίνει μια συμφωνία απόσυρσης ή όχι.

Ο Τζόνσον, ένας ένθερμος υποστηρικτής του Brexit και πρώην Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού στα τέλη Ιουλίου μετά την επικράτηση του στις εσωκομματικές διαδικασίες των Συντηρητικών. Σε μια ομιλία νίκης, ο 55χρονος υποστηρικτής της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι κύριοι στόχοι του ως πρωθυπουργός θα ήταν να παραδώσει το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, να ενώσει τους συντηρητικούς, να νικήσει την Εργατική αντιπολίτευση και να «ενεργοποιήσει» τη χώρα.

Πηγή: sputniknews.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!