Πολεμιστές Λύκοι της Κινέζικης Διπλωματίας….

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi είπε σε δημοσιογράφους ότι η Κίνα “θ’ απαντήσει σε κάθε προσβολή και θα υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπεια της παντού”.Αυτές οι απαντήσεις είναι στο πλαίσιο μιας νέας μορφής διπλωματίας, επιθετικής και στην οποία οι διπλωμάτες γίνονται μαχητές που έχουν αποστολή να υπερασπιστούν την εικόνα του έθνους τους. Αυτοί οι διπλωμάτες ονομάζονται Λύκοι Πολεμιστές.

Ο όρος αυτός προέρχεται από τον τίτλο ταινίας της κινεζικής εκδοχής του Αμερικανικού Rambo, του Leng Feng, ο οποίος πολεμά στο Wolf Warrior (2015) και τον Wolf Warrior 2 (2017) ενάντια στους Αμερικανούς και ελευθερώνει τους συμπατριώτες του που κρατούνταν όμηροι στην Αφρική.

Οι Κινέζοι διπλωμάτες αυτού του νέου ρεύματος στέλνουν tweets που είναι εκκωφαντικά σαν ριπές όπλων και τα μηνύματά τους είναι σκληρά.

Μεταξύ αυτών των «Στρατιωτών Λύκων», είναι και Zhao Lijian, ο οποίος έχει γίνει ο πρώτος τη τάξη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ένας από τους κύριους υποστηρικτές της θεωρίας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπεύθυνες για την επιδημία του κορονoϊού. Είναι ο άνθρωπος που αποστόμωσε το Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι δεν δικαιούται να πει ούτε λέξη για το Χονγκ Κονγκ.

Άλλος γνωστός πολεμιστής Λύκος της Κινεζικής διπλωματίας , θεωρείται ο πρέσβης στη Σουηδία Gui Gongho, ο οποίος επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον Απρίλιο και συνέκρινε Σουηδούς δημοσιογράφους με ”μποξέρ ελαφρών βαρών που προσπαθούν να μπουν στο ρινγκ ενάντια σε αθλητές βαρέων βαρών “.

Σύμφωνα με τους Γάλλους πολιτειολόγους, ο Κινέζος Πρόεδρος θεωρεί ότι ήρθε η ώρα για την Κίνα να αναδείξει τη δύναμή της και να διεκδικήσει τη θέση που δικαιούται στη διεθνή σκηνή . Ενώ και Γερμανοί πολιτικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι η πανδημία Covid-19 “επιτάχυνε τη διαδικασία, αναγκάζοντας την Κίνα να υιοθετήσει μια επικοινωνιακή πολιτική κρίσεων.”


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!