ΠΟΛΩΝΙΑ: Σφοδρές αντιδράσεις και επεισόδια σε πορεία των ομοφυλόφιλων

Το Białystok (Μπιάλιστοκ) είναι η μεγαλύτερη πόλη στην βορειοανατολική Πολωνία και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας. Βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία. 
Το Σάββατο (20/07/2019), πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη, μια παρέλαση «ισότητας». Αρκετές εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν σε αυτήν. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν αρκετές άλλες αντι-συγκεντρώσεις στην πόλη, καθώς υπήρχε αυτοοργάνωση πολλών πολιτών οι οποίοι θέλησαν να δείξουν την έντονη αντίδρασή τους στην εκδήλωση αυτήν. 

Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν έντονα και αποφάσισαν να δράσουν ήταν φανατικοί οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι υπέγραψαν ένα «σύμφωνο μη επιθετικότητας», το οποίο τέθηκε σε ισχύ για τις 20-21 Ιουλίου. Οι οπαδοί της τοπικής ομάδαςJagiellonia εξέδωσαν ένα ειδικό μήνυμα για αυτό το θέμα στο οποίο καλούσαν τους οπαδούς να ξεχάσουν για λίγο τις διαφορές μεταξύ τους σχέση και να συγκεντρωθούν «για να υπερασπιστούν την πόλη από μια χούφτα διεστραμμένους», ενώ υπενθύμισαν ότι παρόμοιες πορείες ομοφυλόφιλων που έγιναν σε Βαρσοβία, Γκντανσκ, και αλλού, χλευάστηκαν ανοιχτά και βεβηλώθηκαν τα θρησκευτικά σύμβολα της χριστιανικής πίστης (φώτο κάτω).

Οι οπαδοί προσπάθησαν να αποκόψουν την πρόσβαση ορισμένων ανθρώπων που πήγαν στην παρέλαση και στη συνέχεια να την μπλοκάρουν αρκετές φορές. Η αστυνομία απάντησε με βία και χρησιμοποίησε χημικά, ενώ περισσότεροι από 28 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 37χρονος πατέρας, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει την πορεία με το καροτσάκι στο οποίο είχε τον 3χρονο γιο του και με τον τρόπο αυτόν κατηγορήθηκε από την αστυνομία ότι «εξέθεσε το παιδί σε άμεσο κίνδυνο απώλειας της ζωής του ή σοβαρής βλάβης στην υγεία του». Ο άντρας δεν ήταν επιθετικός, και από την στιγμή που δημοσιεύθηκε η φωτογραφία του, προσφέρθηκε εθελοντικά ο ίδιος στην αστυνομία. Τώρα αντιμετωπίζει φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Άλλες ομάδες που αντέδρασαν και κατέβηκαν στους δρόμους ήταν υποστηρικτές της οικογένειας που κατέβηκαν με τις οικογένειές τους και χριστιανικές ομάδες. Μια ενορία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τιμούσε εκείνους που συμμετείχαν στις αντισυγκεντρώσεις και όσους αντέδρασαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πορεία και τους ευχαριστούσαν για την “υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών και των ανθρώπινων αξιών”.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!