Πομπέο κατά Τεχεράνης: Ο χρόνος εξαντλείται

Σκληρή κριτική προς την ιρανική ηγεσία άσκησε με δηλώσεις του για ακόμη μία φορά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Οι δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κοινοποίησε σε μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη Δευτέρα ένα ρολόι που δείχνει την ώρα που «παραμένει πριν από την εκπνοή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στο Ιράν».

Σύμφωνα με τον Πομπέο, το ρολόι δείχνει επίσης την ώρα που η «απαγόρευση ταξιδιών», του διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης τελειώνει.

​Η αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν εντάθηκε την τελευταία περίοδο, με το Πεντάγωνο να ενισχύει τη ναυτική του παρουσία στον Περσικό Κόλπο, αναπτύσσοντας ένα αεροπλανοφόρο. Μάλιστα η Ουάσιγκτον δικαιολογήθηκε, τονίζοντας πως απειλείται από την Τεχεράνη.

Ακολούθως, στις 8 Μαΐου η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάποιες από τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας, εξαιτίας της απόφασης των ΗΠΑ να αυξήσουν την πίεση τους μέσω των κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον έχει αποστείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο, ενώ φέρεται να έχει αναπτύξει ειδική μονάδα βομβαρδιστικών αεροσκαφών, τύπου B-52, όπως και πρόσθετους πυραύλους Patriot στη Μέση Ανατολή.

Αυτές οι κινήσεις έχουν τύχει της αποδοκιμασίας του Ιράν, με τον Ανώτατο Ηγέτη της χώρας να διαμηνύει, ωστόσο, ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει την εμπόλεμη σύρραξη με τις ΗΠΑ.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί προέτρεψε επίσης, για ειρήνη και προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε πόλεμος με το Ιράν θα είναι «η μητέρα όλων των πολέμων».

Πηγή: sputniknews.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!