Πως να μεταμορφώσετε το δάπεδό σας με λιγότερο από 100€ χρησιμοποιώντας στένσιλ

8

Έχετε ένα πάτωμα με πλακάκια που θέλετε πολύ να το αλλάξετε, αλλά ο προϋπολογισμός σας δεν φθάνει να το αντικαταστήσετε; Έχουμε την τέλεια λύση για εσάς! Τα στένσιλ στο πάτωμα μπορούν να σας προσφέρουν μια γρήγορη και εύκολη λύση για την ανανέωση του δαπέδου σας. Χρησιμοποιώντας το χρώμα και ένα μοτίβο, μπορείτε να δώσετε στο πάτωμά σας μια νέα πνοή. Ελάτε να ρίξετε μια ματιά…

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε την Kippi Lee Leonard, μία καλλιτέχνης, μία σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων στην περιοχή της Ουάσινγκτον. Η Kippi ανακαινίζει το σπίτι της με ένα έργο DIY κάθε φορά. Ένας από τους χώρους που ανανέωσε ήταν το στούντιό της. Εδώ είναι το μοτίβο που χρησιμοποίησε:

Στη Kippi δεν άρεσε η μοκέτα που είχε το στούντιο, έτσι την αφαίρεσε και αποκάλυψε τα πλακάκια που κρυβόταν από κάτω. Δεδομένου ότι δεν είχε την πολυτέλεια να τα ξηλώσει και να τα αντικαταστήσει, επέλεξε να τα ανακαινίσει DIY. Η Kippi βρήκε ένα όμορφο μοτίβο δαπέδου και αποφάσισε να επιχειρήσει. Επέλεξε το μοτίβο πλακιδίων Augusta. Αυτό το όμορφο σχέδιο βασίζεται στα παραδοσιακά πορτογαλικά σχέδια πλακιδίων Azulejos που έχουν γίνει πολύ δημοφιλές.

 

Το πρώτο πράγμα που έκανε η Kippi ήταν να καθαρίσει το δάπεδό της για να εξασφαλίσει ότι δεν υπήρχαν υπολείμματα βρωμιάς και σκόνη και έπειτα πέρασε δύο στρώσεις βαφής σε μαύρο χρώμα. Με το stencil στο χέρι της, ήταν έτοιμη να ξεκινήσει stenciling! Χρησιμοποίησε μπλε ταινία για να κρατήσει το διάτρητο μοτίβο σταθερό και ένα αφρώδες ρολό για να ζωγραφίσει το σχέδιο σε λευκό χρώμα. Μετά την ολοκλήρωση κάθε τμήματος, η Kippi αποσυνδέει το στένσιλ και το επανατοποθετήσει έτσι ώστε να μπορέσει να ζωγραφίσει ολόκληρο το πάτωμα.

Μόλις ολοκλήρωσε την όλη διαδικασία, πέρασε το πάτωμα με ένα αστάρι δαπέδου για να αυξήσει την ανθεκτικότητα. Είστε έτοιμοι για τη μεγάλη αποκάλυψη; Εδώ είναι το πανέμορφο αποτέλεσμα.

Η Kippi είπε για το αποτέλεσμα: “Δεν μπορώ να σταματήσω να το φωτογραφίζω.” Νομίζουμε ότι έκανε μια εκπληκτική δουλειά και μεταμόρφωσε εντελώς ένα παλιό και κακόγουστο δάπεδο σε κάτι υπέροχο!

Εδώ είναι ένα κοντινό πλάνο του μοτίβου στο πάτωμα. Δεν φαίνεται εκπληκτικό;

Η Kippi μετέφερε τα υλικά της τέχνης της πίσω στο χώρο του στούντιο και τώρα είναι έτοιμη να αφήσει τη φαντασία της να τρέξει!

Συλλογή Φωτογραφιών:

 

Πηγή: hometalk.com


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!