Πουτίγκα

Υλικά:
3 κουταλιές σταφίδες ξανθές
2 κουταλιές brandy
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου λεμόνι
½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
3 κρόκους αυγών
½ φλυτζάνι γάλα κρύο
3 ½ φλυτζάνια γάλα καυτό
10 σαβουαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τις σταφίδες με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη, το ζελέ λεμόνι, τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την κρέμα συνέχεια σε χαμηλή φωτιά. Όταν πήξει η κρέμα, σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα. Βάζουμε μέσα το ¼ της κρέμας. Πασπαλίζουμε το 1/3 από το μείγμα με τα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!