Προς εξιχνίαση η κλοπή στρατιωτικού υλικού στη Λέρο – Πληροφορίες για μία ομολογία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με την κλοπή του στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων στη Λέρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του και να κατονόμασε αυτούς που μπήκαν στην αποθήκη. Πρόκειται για τον μόνιμο υπαξιωματικό που υπηρέτησε ως διαχειριστής, προτού παραδώσει στον αξιωματικό που ανακάλυψε την κλοπή.

Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΝ αναφέρει ότι οι έρευνες από τις στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές είναι σε πλήρη εξέλιξη, και τονίζει ότι η προανακριτική διαδικασία γίνεται υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας.

Χρονικό σημείο-κλειδί για την εξιχνίαση της κλοπής θεωρείται ο Σεπτέμβριος του 2018, οπότε και έγινε η τελευταία αξιόπιστη καταμέτρηση του στρατιωτικού υλικού μιας και υπήρξε αλλαγή διαχειριστή στην αποθήκη της Λέρου.

Ωστόσο, σχεδόν έναν μήνα μετά την απογραφή, σύμφωνα με κατάθεση που δόθηκε στις Αρχές, ο πρώην διαχειριστής και δύο ΟΥΚάδες που πλέον δεν υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό ζήτησαν από τον τότε νέο υπεύθυνο τα κλειδιά και τους κωδικούς προκειμένου, κατά τα λεγόμενά τους, να ελέγξουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οπλισμός.

Πηγές αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου φέρεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κλοπή του στρατιωτικού υλικού έγινε από τους τρεις συγκεκριμένους στρατιωτικούς. Στην κατάθεσή του ο τέως διαχειριστής φέρεται να είπε ότι έδωσε τα κλειδιά και τους κωδικούς στον προκάτοχό του επειδή «είχε εμπιστοσύνη».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φερόμενοι ως δράστες μπήκαν στην αποθήκη τουλάχιστον δύο φορές και βγήκαν με γεμάτες μαύρες σακούλες. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο υπαξιωματικός που υποδεικνύεται στην κατάθεση, και ο οποίος επέστρεψε στο Λακκί της Λέρου από την βόρεια Ελλάδα όπου υπηρετεί στο πλαίσιο της προανάκρισης, αρνείται επίμονα την εμπλοκή του στην υπόθεση της κλοπής των πυρομαχικών αλλά και τις κατηγορίες που του αποδίδονται.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!