Προσευχή για πονεμένες ψυχές που ζητούν την βοήθειά μας

Ας προσπαθήσουμε να μπούμε στην κατάσταση των πονεμένων αδελφών μας. Ας αισθανθούμε τον πόνο τους και ας τον κάνουμε έστω και μια σύντομη ευχή, έστω κι έναν αναστεναγμό.

Αυτό έκανε ο Άγιος Παΐσιος. Θα μου πείτε ότι ο Άγιος Παΐσιος είναι μεγάλος Άγιος κι ότι εμείς δεν μπορούμε να συγκριθούμε μαζί του. Ναι θα σας απαντήσω, δεν μπορούμε να συγκριθούμε ούτε και θα φτάσουμε τα μέτρα του οι περισσότεροι από εμάς, αξίζει όμως να προσπαθήσουμε να τον μιμηθούμε. Ο Θεός δεν βλέπει το αποτέλεσμα, αλλά τη διάθεση και όταν Εκείνος κρίνει δίνει και τη χάρη Του δια του Αγίου Πνεύματος.

Ο Άγιος Παΐσιος, όπως και όλοι οι Άγιοι, δεν γεννήθηκαν Άγιοι, αλλά με το φιλότιμό τους, τη διάθεση και τον αγώνα τους προσέλκυσαν τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και πέτυχαν να γίνουν θεοί (κατά χάρην) και Υιοί του Υψίστου (βλ. ψαλμό 81, 6).

Αυτές είναι οι προδιαγραφές μας, αυτό καλούμαστε να γίνουμε. Και η Εκκλησία μας μας έχει δώσει τα μέσα. Ένα από αυτά είναι και η προσευχή για τον συνάνθρωπό μας, η έμπρακτη απόδειξη της αγάπης μας για τον Θεό.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!