Πρόταση για ένωση των κατεχομένων της Κύπρου με την Τουρκία.

Να σας συνοψίσω την θέση του καθηγητή Τσετσεν :

Στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει πιθανότητα πολέμου και αυτό θέλει το Ισραήλ. Στην περιοχή υπάρχει ισραήλοαραβική ενότητα. Λίβανος, Ιορδανία, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Ελληνοκυπριακός τομέας, Ελλάδα και ΕΕ είναι σε μία διαδικασία ενάντια στην Τουρκία.

Τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή τον άρχισε το Ισραήλ. Οι δε εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν συνέχεια της Μέσης Ανατολής. Οι ΗΠΑ για να εξισορροπήσουν από την πλευρά της Ρωσίας την περιοχή, θέλουν να κρατήσουν μακριά από την Μεσόγειο την ΕΕ.

Το Ισραήλ θέλει να κάνει παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο την Κύπρο. Στην Δύση έναντι του κινδύνου του ανερχόμενου εθνικισμού, υπάρχει σχέδιο για μεταφορά χρημάτων από την Ελβετία στην Κύπρο. Η Κύπρος Θα αποκοπεί από την Τουρκία και θα καταστεί κέντρο του νέου καπιταλιστικού συστήματος.

Λοιπόν τι πρέπει να γίνει;

Ο καθηγητής Τσετσεν, πιστεύει πως όπως έγινε και με την περίπτωση του Χατάι, έτσι και η KKTC πρέπει να ενοποιηθεί με την Τουρκία ώστε να υπάρξει αντίσταση στο διασπαστικό σχέδιο.

Η ενοποίηση της Τουρκίας και της Mικρής Πατρίδας θα μπορέσει να γίνει μέσα από ένα δημοψήφισμα που θα γίνει στην KKTC.

Η διαδικασία μπορεί να εξηγηθεί στους Τουρκοκύπριους, θα είναι πειστική για αυτούς; Η ενοποίηση πώς θα επηρεάσει τις ισορροπίες της περιοχής;

Η Κύπρος δεν είναι μόνο ελληνοτουρκικό θέμα. Είναι μεσογειακό θέμα, μέσα στο Κυπριακό εμπλέκονται. Χωρίς επίλυση του κυπριακού δεν πρόκειται να κοπάσουν οι τρικυμίες στη μέση του παγκοσμίου πελάγους.

“Τι θα επιφέρει η ενοποίηση”, αυτήν τη θέση πρέπει να συζητήσει η Τουρκία.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!