Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην άρση βαρών η Κωνσταντινίδη – Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια

Η Ελένη Κωνσταντινίδη στο πόντιουμ των νικητών στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του Βατούμ (φωτ.: EPA / Zurab Kurtsikidze)

Τεράστια επιτυχία της ελληνικής άρσης βαρών στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βατούμ της Γεωργίας (από τις 6 έως τις 13 Απριλίου). Η Ελένη Κωνσταντινίδη κέρδισε στη κατηγορία των 81 κιλών δύο χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο! Η 24χρονη πρωταθλήτρια, κόρη του βετεράνου αθλητή Χρήστου Κωνσταντινίδη και νυν προπονητή, ξεκίνησε τις προσπάθειες της στο αρασέ με 93 κιλά και συνέχισε επιτυχώς με 97κ, επίδοση που της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Τα καλύτερα δεν είχαν έρθει όμως ακόμα στον αγώνα της Κωνσταντινίδη, που πέρσι είχε πάρει την 4η θέση (κατ. +90κ) στο αντίστοιχο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Ρουμανίας. Στη κίνηση του ζετέ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε σκληρό συναγωνισμό αλλά με τρεις πετυχημένες προσπάθειες στα 119κ, 124κ και 126κ αντίστοιχα κέρδισε τα χρυσά μετάλλια σε ζετέ αλλά και στο σύνολο με 223 κιλά.

Τη 2η θέση κατέλαβε η Γερμανίδα Σρότι με 222 κιλά και την 3η η Βελγίδα Φαν Μπέλινγκεν με 221. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει το Σάββατο 13 Απριλίου στην Αθήνα, στις 14:45, μέσω Κωνσταντινούπολης.


Η Ελένη Κωνσταντινίδη σε προσπάθειά της στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του Βατούμ (φωτ.: EPA / Zurab Kurtsikidze)


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!