Η ψευτοδημοκρατία της νέας τάξης σε ένα άρθρο φωτιά

Σχόλιο Γ.Θ : Την Δημοκρατία δεν την έχουμε ζήσει. Αυτό που έχουμε είναι η ψευτοδημοκρατία Δυτικού τύπου η οποία είναι ψεύτικη και παντελώς διαστρεβλωμένη από το αρχική Αρχαιοελληνική. Ψεύτικη και διαστρεβλωμένη η Δυτική δημοκρατία όσο ψεύτικος και διαστρεβλωμένος είναι ο χριστιανισμός της Δύσης

Άρθρο φωτιά αποκαλύπτει την αλήθεια την οποία βλέπουμε, αλλά κάνουν τα πάντα να μας κρατήσουν μακριά.

Ο αρθρογράφος Νιλ Κλαρκ περιγράφει ωμά την αλήθεια, των δημοψηφισμάτων και των δήθεν αλλαγών εκθέτοντας όλη την πολιτική απάτη! Από την Ελλάδα μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη. Απαγορευμένο άρθρο για τα συμβατικά ΜΜΕ
«Εάν η ψήφος άλλαζε τίποτα, θα την καταργούσαν. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ρηχό, αλλά ας εξετάσουμε αυτά τα πρόσφατα γεγονότα.

Τον Ιανουάριο του 2015, ο ελληνικός λαός, άρρωστος και κουρασμένος από την λιτότητα και το ταχύτατα επιβραδυνόμενο βιοτικό επίπεδο, ψήφισε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενός ριζοσπαστικού κόμματος κατά της λιτότητας. Ο Συνασπισμός της Αριστεράς, ο οποίος σχηματίστηκε μόλις έντεκα χρόνια νωρίτερα, κέρδισε το 36,3% των ψήφων και 149 από τις 300 έδρες του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο ελληνικός λαός είχε εύλογες ελπίδες ότι ο εφιάλτης λιτότητας θα τελείωνε. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίστηκε από τους προοδευτικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αλλά τι συνέβη;

Η πίεση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από την «Τρόικα» για να δεχτεί επαχθείς όρους για ένα νέο σχέδιο διάσωσης, οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τον λαό τον Ιούνιο του 2015 και να τους ζητήσει απευθείας τη διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος, αν έπρεπε να αποδεχτούν τους όρους.

«Την Κυριακή, δεν αποφασίζουμε απλά να παραμείνουμε στην Ευρώπη, αποφασίζουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες τίμησαν δεόντως την εντολή που ζήτησε ο Τσίπρας, και απέρριψε τους όρους διάσωσης με την ψηφοφορία να καταλήγει στο 61,3% υπέρ του «Όχι».

Ωστόσο, μόλις δύο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ένα πακέτο διάσωσης που περιείχε μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις και υψηλότερες φορολογικές αυξήσεις από αυτές που προσφέρθηκαν νωρίτερα.
Πολλοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ αναμφίβολα σκέφτονται το ίδιο. Το διαβάσαμε από το: Αποκάλυψη.

Ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές προσελκύοντας ψηφοφόρους της εργατικής τάξης, μακριά από τους Δημοκρατικούς και προσφέροντας την προοπτική ενός τερματισμού μιας «φιλελεύθερης παρέμβασης» της εξωτερικής πολιτικής. Τα γεγονότα του 2017 ήρθαν απλά να αποδείξουν, όπως υποστήριξα εδώ ότι οι ΗΠΑ είναι ένα καθεστώς και όχι μια πραγματική δημοκρατία, και ότι όποιος μπαίνει στο Λευκό Οίκο αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να υποκύψει στο βαθύ κράτος και τη Wall Street, ανεξάρτητα από το τι υπόσχεται κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

Το 2008, οι πολίτες της Ιρλανδίας ψήφισαν υπέρ της απόρριψης της Συνθήκης της Λισαβόνας της ΕΕ. Ήταν αυτό το τέλος; Καθόλου. Ζητήθηκε να ψηφίσουν ξανά ένα χρόνο αργότερα και αυτή τη φορά η ΕΕ πέτυχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τον Μάιο του 2012, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ κέρδισε αποφασιστική νίκη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε να τερματίσει τη λιτότητα.
«Είμαι σίγουρος ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα υπάρξει ανακούφιση, ελπίζουμε ότι η τελευταία εποχή λιτότητας δεν είναι πλέον αναπόφευκτη». Δηλώνει. Αλλά μαντέψτε τι. Ο Ολάντ δεν έληξε τη λιτότητα. Μόλις ένα χρόνο αργότερα έσπρωξε ένα νέο γύρο περικοπών.

Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αλήθεια της παλιάς παροιμίας: Plus ça change, plus c’est la même chose (Όσα πιο πολλά πράγματα αλλάξουν, τόσο πιο πολλά θα παραμείνουν τα ίδια).
Βλέπετε το πρότυπο;

Αυτό που δείχνουν τα παραπάνω παραδείγματα είναι ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουμε, οι άνθρωποι πίσω από τα παρασκήνια οι άντρες με τα πολλά λεφτά, οι ενσωματωμένοι στο σύστημα γραφειοκράτες, όσοι δεν θέλουν να σταματήσουν τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση επειδή το κάνουν τόσο καλά έξω από αυτό, δεν θα αποδεχθούν την ετυμηγορία του λαού. Αν το «μεγάλοι άπλυτοι» ψηφίσουν με τον «λανθασμένο τρόπο», δηλαδή τον Τραμπ, το ΣΥΡΙΖΑ, το Brexit ή τον Ολάντ, τότε θα βρεθούν τρόποι να επανέλθει σύντομα η κανονικότητα…


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!