Ρολά σφολιάτας

Υλικά. (για 36 – 40 κοµµάτια)

Ρολά-πίτσα

1 έτοιµο ξεπαγωµένο φύλλο σφολιάτας,

6 κουταλιές (κοφτές) έτοιµη σάλτσα ντοµάτας,

100 γρ. πολύ λεπτές φέτες προσούτο,

1 φλ. τριµµένο τυρί provolone ή κεφαλοτύρι ή τσένταρ,

1 αβγό, ελαφρά χτυπηµένο µε 1 κουταλιά γάλα,

ρίγανη για πασπάλισµα.

Ρολά µε ελιά

1 έτοιµο ξεπαγωµένο φύλλο σφολιάτας,

½ φλ. πουρέ ελιάς,

3 γεµάτες κουταλιές τριµµένη παρµεζάνα,

1 αβγό, ελαφρά χτυπηµένο µε 1 κουταλιά γάλα.

Εκτέλεση Ρολά-πίτσα: Ξετυλίγετε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε ελαφρά αλευρωµένη επιφάνεια και το περνάτε από πάνω µε πλάστη για να ανοίξει λίγο και στο πλάτος και στο µήκος. Ύστερα, το αλείφετε µε τη σάλτσα ντοµάτας, αφήνοντας στην περίµετρο ένα περιθώριο 1 – 2 δάχτυλα. Σκεπάζετε την ντοµάτα µε φέτες προσούτο και σκορπάτε πάνω το τυρί. Ύστερα, ξεκινώντας από την πλατιά πλευρά του φύλλου, το τυλίγετε σφικτά σε ρολό. Αµέσως τυλίγετε το ρολό σε πλαστική µεµβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο για 20 – 30.

Ρολά µε ελιά: Ξετυλίγετε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε ελαφρά αλευρωµένη επιφάνεια και το περνάτε από πάνω µε πλάστη για να ανοίξει λίγο και στο πλάτος και στο µήκος. Μετά, το αλείφετε µε τον πουρέ ελιάς, αφήνοντας στην περίµετρο ένα περιθώριο 1 – 2 δάχτυλα. Σκορπάτε πάνω την παρµεζάνα και ξεκινώντας από την πλατιά πλευρά του φύλλου, το τυλίγετε σφικτά σε ρολό. Αµέσως τυλίγετε το ρολό σε πλαστική µεµβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο για 20 – 30.

Προθερµαίνετε το φούρνο (χωρίς αέρα) στους 200°C και ντύνετε µε αντικολλητική λαδόκολλα δυο ταψιά του φούρνου (θα ψήσετε τα ρολά σε δυο δόσεις).

Ξετυλίγετε το πρώτο ρολό και ύστερα, µε ένα βαρύ µαχαίρι µε δοντάκια (του ψωµιού), το κόβετε σε ροδέλες πάχους 2 εκ. Τις απλώνετε αραιά (γιατί φουσκώνουν) στο ένα ταψί (όσες χωράνε, αλλιώς τις βάζετε στα δυο). Αλείφετε τα ρολά-πίτσα µε αβγό και τα πασπαλίζετε µε λίγη ρίγανη. Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν και τα βγάζετε. Κάνετε το ίδιο και µε το δεύτερο ρολό. Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά (ή ξαναζεσταµένα για λίγο στο φούρνο).


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!