Ρωσικό ΥΠΕΞ: Απάντηση στη Ράις για τα περί ρωσικής εμπλοκής στις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ

Η πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Σούζαν Ράις, υποστήριξε σε συνέντευξή της την Κυριακή ότι πίσω από τις βίαιες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ μπορεί να βρίσκονται Ρώσοι.

Την αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν αναφορές της πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Σούζαν Ράις, ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από τις βίαιες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, σε ανάρτησή της στο Facebook, δηλώνει έκπληκτη και απαντά στην Σούζαν Ράις με μορφή επιστολής.

«Λίγο καιρό πριν συνάδελφοί σας στο κόμμα έκαναν ένα μοιραίο λάθος όταν αποφάσισαν να κατηγορήσουν εξ ολοκλήρου για ό,τι δεν τους άρεσε τη Ρωσία. Η ομάδα της Χίλαρι Κλίντον και του Ομπάμα έπεισε τον εαυτό της και προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι τα εσωτερικά προβλήματα των ΗΠΑ δημιουργούνταν και ενθαρρύνονταν από μία εξωτερική δύναμη: τη Ρωσία» σημειώνει.

Συνεχίζει: «Επαναλαμβάνεται αυτό το λάθος σήμερα μαζί με δημοσιογράφο του CNN, χρησιμοποιώντας βρώμικες μεθόδους παραπληροφόρησης, όπως τα fake news και την απουσία της παραμικρής απόδειξης για να αποδείξετε τους ισχυρισμούς σας. Η συνέντευξη στο CNN είναι το τέλειο παράδειγμα εξόφθαλμης προπαγάνδας. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι τα social media, που εσείς πιστεύετε ότι χρησιμοποιούνται από Ρώσους πράκτορες για να δυναμιτίσουν τις διαδηλώσεις στις αμερικανικές πόλεις, είναι εγγεγραμμένα στις ΗΠΑ, ανήκουν σε Αμερικανούς και υπόκεινται στην αμερικανική νομοθεσία».

Κλείνοντας αναφέρει:

«Προσπαθείτε να παίξετε πάλι το χαρτί της Ρωσίας; Το παίζετε πολύ καιρό, σας παρακαλώ επιστρέψετε στην πραγματικότητα. Βγείτε έξω και αντιμετωπίστε τους ανθρώπους σας, κοιτάξτε τους στα μάτια και προσπαθήστε να τους πείτε ότι ελέγχονται από τους Ρώσους μέσω του YouTube και του Facebook. Και θα καθίσω πίσω και θα παρακολουθήσω τον “αμερικανικό εξαιρετισμό” στην πράξη».

Μάλιστα, η δήλωση επιστολή στη Σούζαν Ράις έχει ως κατακλείδα όχι το τυπικό «Δική σας (Yours)» αλλά το «Όχι δική σας (Not Yours)».


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!