Ρώσοι επιστήμονες: “Προσοχή κινητό τηλέφωνο” – Ζητούν σήμανση για τον κίνδυνο της ασύρματης ακτινοβολίας

Η ρωσική εθνική επιτροπή για την προστασία από τις μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες καλεί για την καθιέρωση σημάνσεων προειδοποίησης κινδύνου των EMF (ηλεκτρομαγνητικών πεδίων) για τους χρήστες ασύρματων κινητών τηλεφώνων και άλλων πηγών EMF

Το έγγραφο δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο στο ρωσικό περιοδικό της βιομηχανίας επικοινωνιών από τον καθηγητή Oleg Grigoriev και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό επικοινωνίας, Δρ. Prof Yuri Zubarev.

Η ρώσικη πρόταση μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Όπως υπάρχει σήμανση για τους καπνιστές και τον κίνδυνο του καπνίσματος σε όλα τα προϊόντα καπνού, κάτι ανάλογο θα πρέπει να υπάρχει και στα κινητά, Tablets, wifi κλπ, ειδικά όταν αυτά χρησιμοποιούνται από παιδιά κι εφήβους που βρίσκονται ακόμα στην ανάπτυξη.

Στις ΗΠΑ, στα πλαίσια του Νόμου του Δικαιώματος να Γνωρίζω, πολλές πολιτείες έχουν επιβάλει η σήμανση να υπάρχει ακόμα και στα καταστήματα πώλησης κάθε είδους ασύρματων συσκευών.

Το κοινό θα πρέπει να ενημερώνεται και τα σήματα προειδοποίησης κινδύνου θα πρέπει να καθίστανται υποχρεωτικά για την ασφάλεια των χρηστών, ώστε να επιτρέπεται στο κοινό να λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Ο καθηγητής Oleg Grigoriev είναι ο πρόεδρος της ρωσικής εθνικής επιτροπής για την προστασία από μη ιονίζουσα ακτινοβολία, Dr.Sc. (ραδιοβιολογία), Ph.D. (ραδιοβιολογία & υγιεινή μη ακτινοβολίας ακτινοβολίας).Κατέχει Βραβείο της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (για την επιστήμη και την τεχνολογία), είναι Πρόεδρος της ρωσικής εθνικής επιτροπής για την προστασία από μη ιονίζουσα ακτινοβολία, είναι μέλος, επιστημονικός σύμβουλος ραδιοβιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών
Μέλος, IAC του προγράμματος EMF του ΠΟΥ.

Από αυτόματη μετάφραση της Google:

Ρωσική Εθνική Επιτροπή για την προστασία από μη ιονίζουσες ακτινοβολίες

“Προσοχή κινητό τηλέφωνο” – ένα άρθρο από τα μέλη του RNZNI δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Vestnik Svyaz

Στο άρθρο “Προσοχή κινητό τηλέφωνο” από τους συγγραφείς, το αντίστοιχο μέλος του RAS Yu.B. Ο Zubarev και ο γιατρός των βιολογικών επιστημών O.A. Grigoryev, τεκμηρίωσε σημαντικές πρακτικές αποφάσεις για την πρόληψη πιθανών επιπτώσεων στην υγεία όταν η κατάχρηση κινητών τηλεφώνων και smartphones. Η αύξηση του αριθμού των χρηστών κινητών τηλεφώνων αυξάνει την πιθανότητα επίδρασης του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου στην ανθρώπινη υγεία σε ολόκληρη τη χώρα. Για να διαχειριστείτε την κατάσταση υγείας κάθε ατόμου, πρέπει να γνωρίζετε τις αρχές και τις διαδικασίες για τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Έχουν αναπτυχθεί πρακτικές συστάσεις που πρέπει να κοινοποιούνται σε κάθε χρήστη, γεγονός που θα του επιτρέψει να κάνει μια συνειδητή επιλογή του τρόπου χρήσης από το κινητό τηλέφωνο. Το περιοδικό Vestnik Svyazi είναι μία από τις παλαιότερες και πιο σεβαστές δημοσιεύσεις στον κλάδο των επικοινωνιών και έχει δημοσιευθεί από το Σεπτέμβριο του 1917.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρώσικο σάιτΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σκοπεύει να δημιουργήσει μια ομάδα συνεχούς παρακολούθησης των δεδομένων σε τομείς έρευνας βιοϊατρικών επιπτώσεων του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου των ραδιοσυχνοτήτων.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!