Ρώσος υπουργός Άμυνας: Δεν χρειαζόμαστε αεροπλανοφόρα, χρειαζόμαστε όπλα για να τα βυθίσουμε

Το ότι η Ρωσία δεν έχει σκοπό να επιτεθεί σε καμιά χώρα γι’ αυτό και τα χρήματά της ενισχύονται σε διαφορετικούς στρατιωτικούς τομείς σε σχέση με τις ΗΠΑ, όπως τα αεροπλανοφόρα για παράδειγμα, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, υπεραμύνθηκε της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της Μόσχας, λέγοντας πως οι ΗΠΑ μπορεί να ξοδεύουν περισσότερα στον στρατιωτικό τομέα, αλλά ο ρωσικός Στρατός δεν έχει σκοπό να επιτεθεί σε καμιά άλλη χώρα, πέρα από το να υπερασπιστεί τη δική του.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, η Ρωσία είναι έκτη στον κόσμο ως προς τα έξοδα για την άμυνα το 2018, πίσω από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία, την Ινδία και τη Γαλλία. Άλλωστε, o στρατιωτικός προϋπολογισμός της Ρωσίας ανασυγκροτήθηκε μαζικά πριν από μερικά χρόνια αν και αυτό, πλέον, έχει αλλάξει.

Ο Σεργκέϊ Σοιγκού, σε δηλώσεις του σε ρωσική εφημερίδα, καθησύχασε τους συμπατριώτες του επισημαίνοντας ότι τα χρήματά τους ξοδεύονται σωστά.

«Οι ΗΠΑ ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά σε ιδιωτικούς στρατιωτικούς εργολάβους, για αεροπλανοφόρα. Λοιπόν, η Ρωσία χρειάζεται πραγματικά πέντε έως δέκα αεροπλανοφόρα επίθεσης, θεωρώντας ότι δεν σκοπεύουμε να επιτεθούμε σε κανέναν;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Φυσικά, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας σχολίασε και τις στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ σε άλλες χώρες, οι οποίες αιτιολογούνται από την Ουάσινγκτον σαν υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού στο εκάστοτε κράτος.

«Σε ποια από από τα έθνη που πήγαν “για να φέρουν τη δημοκρατία”, η δημοκρατία άνθισε; Ήταν το Ιράκ, το Αφγανιστάν ή η Συρία; Και σίγουρα μπορεί κανείς να ξεχάσει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μετά την αμερικανική εμπλοκή» δήλωσε ο κ. Σοϊγκού.

Ο ίδιος, μάλιστα, υπογράμμισε το ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν χάσει τη διάθεσή τους να καταστρέφουν άλλες χώρες, είτε μέσω στρατιωτική εμπλοκής είτε με άλλα μέσα.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε: «Οι δυτικοί συνάδελφοί μας αγαπούν να κατηγορούν τη Ρωσία ότι διεξάγει “υβριδικούς πολέμους” ή οτιδήποτε άλλο. Λοιπόν, λέω ότι η Δύση είναι αυτή που διεξάγει τον πραγματικό υβριδικό πόλεμο. Οι ΗΠΑ τώρα πρόκειται να εγκαταλείψουν το μισοερειπωμένο Αφγανιστάν και ταυτόχρονα εργάζονται σκληρά για να αναμοχλεύσουν πράγματα στη Βενεζουέλα – όλα αυτά για τον “θρίαμβο της δημοκρατίας” φυσικά».

Οι ΗΠΑ, φέτος, επιχείρησαν να ανατρέψουν τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, υποστηρίζοντας τον Χουάν Γκουαϊδό ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, ο Γκουαϊδό απέτυχε δύο φορές να υποκινήσει μεγάλης κλίμακας λαϊκή εξέγερση και να ανατρέψει τον Μαδούρο, παρά τις αμερικανικές υποσχέσεις για άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας με το που εκείνος θα αναλάμβανε την εξουσία.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!