Σε χωριό του Βιετνάμ τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο τους, περνάνε τον ποταμό μέσα σε πλαστικές σακούλες (Εικόνες+Βίντεο)

Τα παιδιά στο Huoi Ha, ένα απομακρυσμένο χωριό στην επαρχία Dien Bien, στο Βιετνάμ, ξέρουν ότι η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουν να βγουν από τη φτώχεια, και θα υπομένουν πολλές κακουχίες ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει πέρασμα από ορμητικό χείμαρρο μέσα σε μια πλαστική σακούλα!

Φωτογραφία από: vov

Οι γέφυρες και οι σχεδίες από μπαμπού, οι οποίες χρησιμοποιούνται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο χωριό, είναι ακατάλληλες όταν ο ποταμός πλημμυρίζει κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών. Τότε οι δυνατότεροι άντρες του χωριού, αναλαμβάνουν να τραβήξουν πάνω από 50 μαθητές στην απέναντι όχθη μέσα από τον θανατηφόρο χείμαρρο.

Φωτογραφία από: vov

Φωτογραφία από: vov

Σύμφωνα με τον Vov.Vn, τα παιδιά φοβούνται, αλλά στέκονται αποφασισμένα, καθώς περιμένουν τη σειρά τους. Η διάβαση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, διότι μόνο ένα μικρό λάθος μπορεί όποιος περνά την όχθη να παρασυρθεί από τα ισχυρά νερά της πλημμύρας.

Φωτογραφία από: vov

Ο κ. Vo A Giong, επικεφαλής του χωριού Huoi Ha, δήλωσε: “Τώρα το ρεύμα του ποταμού είναι πολύ επικίνδυνο, οι συγγενείς μου συνήθως παίρνουν τα παιδιά με τη σχεδία αλλά τώρα δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Ελπίζω ότι το κράτος θα επενδύσει σε κρεμαστές γέφυρες σύντομα, για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ταξιδεύουν πιο εύκολα και με ασφάλεια. ”

Φωτογραφία από: vov

Η κ. Nguyen Thi Thuy, διευθυντής του σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Na Sang, συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει κάτι σχετικά με την κατάσταση. “Οι πλημμύρες έχουν αποκόψει το χωριό Huoi Ha,” είπε. “Στο σχολείο μας υπάρχουν πάνω από 50 μαθητές στο χωριό Huoi Ha και μέχρι στιγμής οι δάσκαλοι και οι γονείς κάνουν ότι μπορούν ώστε τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα όσο καλύτερα μπορούν».

Φωτογραφία από: vov

“Ωστόσο, η διαδρομή είναι πολύ δύσκολη. Ελπίζουμε ότι τα επόμενα σχολικά έτη, θα υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις από το κράτος με πιο σύγχρονες γέφυρες για να φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο αυτές τις βροχερές εποχές “.

Φωτογραφία από: vov

Επειδή το πέρασμα του ποταμού είναι μόνο η αρχή για αυτά τα αφοσιωμένα παιδιά. Αφού επιβιώσουν από τη διέλευση του ποταμού, τους περιμένει πεζοπορία περίπου 5 ωρών πάνω από 15 χιλιόμετρα σε ολισθηρούς δασικούς δρόμους.

Φωτογραφία από: vov

Χάρη στην ερευνητική δημοσιογραφία των καλών ανθρώπων του Vov.Vn, φαίνεται ότι λύση στον ορίζοντα για το πρόβλημα αυτό, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να επενδύσει σε περισσότερες γέφυρες στην απομακρυσμένη περιοχή.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του αρχικού άρθρου, ο υπουργός Μεταφορών Nguyen Van ανέφερε τα εξής:

“Αφού λάβαμε τα σχόλια των πρακτορείων Τύπου σχετικά με την κατάσταση των μαθητών που εξακολουθούν να βρίσκονται στο χωριό Huoi Ha που πρέπει να περάσουν μέσα σε πλαστικές σακούλες για να διασχίσουν τη ροή του πλημμυρισμένου ποταμού Nam Chim, για το σχολείο λόγω έλλειψης επενδύσεων σε υποδομές μεταφορών, θα συντονιστούμε με τις τοπικές αρχές σε όλα τα επίπεδα για να ελέγξουμε και να εξετάσουμε αυτό το ζήτημα.”

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο

https://youtu.be/tYKAiIJeKEE

 

Πηγή: boredpanda


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!