Σε τηλεοπτική σύμπραξη προχώρησε η σχέση Ιερώνυμου-Σαββίδη-Πρώτη φορά ιδιωτικό κανάλι αναλαμβάνει μια τέτοια δράση!

Ο καναλάρχης Ιβάν Σαββίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προχώρησαν σε μια συνεργασία που θα φέρει την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Ορθοδοξίας στο φως, συγκεκριμένα στις συχνότητες του Open.

Κάτι που είναι επίσημο, πλέον, μετά την χθεσινή  απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αποδέχτηκε την πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού Open για παραχώρηση χρόνου στο πρόγραμμα του καναλιού της Παιανίας για εκπομπές υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι το κανάλι θα φιλοξενήσει ντοκιμαντέρ για την Ορθοδοξία, στα οποία θα προβάλλονται μονές, εκκλησίες, βίοι αγίων, με στόχο αυτά να διατεθούν και στη ρωσική τηλεόραση.

Ένα επιπλέον θετικό είναι ότι με την κίνηση αυτή προάγεται και ο τουρισμός, καθώς όπως γνωρίζουμε οι Ρώσοι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και, μάλιστα, ιδιαίτερα πιστοί- επισκέπτονται όλο και περισσότερο την Ελλάδα για θρησκευτικό τουρισμό, καθώς τα μνημεία της Ορθοδοξίας στη χώρα μας αποτελούν γι’ αυτούς μεγάλο πόλο έλξης!

Να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο ιδιωτικό κανάλι στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης το οποίο θα κάνει κάτι ανάλογο. Μέχρι τώρα ανάλογης θεματολογίας εκπομπές και ντοκιμαντέρ προβάλλονται μόνο στη δημόσια τηλεόραση.

Ο Ιβάν Σαββίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είχαν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά στην τελευταία επίσκεψη του καναλάρχη στην Ελλάδα, με αφορμή τον αγιασμό των εγκαταστάσεων του Open στην Παιανία από τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Τότε, στα μέσα Δεκεμβρίου, ο ισχυρός ομογενής επιχειρηματίας δήλωνε συγκινημένος και χαρούμενος που ο αγιασμός τελέστηκε πριν από τα Χριστούγεννα, σε ένα τόσο γιορτινό κλίμα, τονίζοντας πως θέλει όλοι να αγαπήσουν το κανάλι σαν το σπίτι τους, το οποίο είναι πλέον και ευλογημένο από τον κ. Ιερώνυμο. «Καλώς ήρθατε στο ευλογημένο σας σπίτι» ανέφερε χαρακτηριστικά, δείχνοντας με τα λόγια του τη βαθιά εκτίμησή του στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

Πηγή: mknews.eu


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!