Σε τροχιά σύγκρουσης Τουρκία και Google !

Προειδοποίηση διακοπής αδείας από την Google για την Τουρκία

Μετά από την επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Google με επιστολή που έστειλε στους επιχειρηματικούς της εταίρους στην Τουρκία, ανακοινώνει πως σε περίπτωση που δεν βελτιωθεί η κατάσταση, δεν θα παράσχει άδεια για android τηλέφωνα στην Τουρκία.

Η Google στην επιστολή της αναφέρει πως σε περίπτωση που δεν βελτιωθεί η κατάσταση, δεν θα παράσχει άδεια για την χρήση των προγραμμάτων της στα android τηλέφωνα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Μετά από αυτή την ποινή, η Google με επιστολή που έστειλε στους επιχειρηματικούς της εταίρους στην Τουρκία, στους κατασκευαστές τηλεφώνων και στις εταιρίες GSM Που πουλάνε έξυπνα τηλέφωνα, ανακοίνωσε την απόφαση της. Η Google ανακοίνωσε πως από τις 12 Δεκεμβρίου ακύρωσε στην Τουρκία την άδεια χρήσης των προγραμμάτων της στα έξυπνα τηλέφωνα που λειτουργούν με πρόγραμμα android, ανακοίνωσε πως στα νέα τηλέφωνα android που θα κυκλοφορήσουν μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα υπάρχει άδει χρήσης προγραμμάτων της Google και ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης νέων εκδόσεων των εφαρμογών της. Στην επιστολή αναφέρεται πως τα τηλέφωνα android που πουλιούνται από τώρα και μετά, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές Google Search, Google Play, YouTube, Gmail όπως και τις άλλες εφαρμογές Google. H Google κοινοποίησε επίσης πληροφορίες επικοινωνίας του υπουργού Εμπορίου Ρουχσάτ Πεκτσάν και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ζητώντας να τους ασκηθεί πίεση με μέιλ ή τηλεφωνήματα, ώστε αυτή η απόφαση είτε να ανακληθεί είτε να βελτιωθεί. Σε διαφορετική περίπτωση παραγωγοί και πωλητές θα έχουν μεγάλα προβλήματα. Η Google ενδεχομένως να αποφασίσει την οριστική της απόφαση από την Τουρκία. Αν δεν επιτραπεί η χρήση των προγραμμάτων της στα android κινητά, τότε οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν μεγάλες απώλειες εσόδων από τους συνδρομητές τους.

Η απόφαση αυτή της Google έπεσε σαν βόμβα στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας. Στην Τουρκία ετησίως πωλούνται 10-11 εκ. κινητά τηλέφωνα και εξ αυτών το 90% είναι κινητά android.

Ειδικοί δήλωσαν πως αν δεν ανακληθεί η απόφαση, πέραν της επίδρασης στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, θα μπορούσαν να κλειδωθούν και οι εφαρμογές στα android προκαλώντας αναταραχή, Αν δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα, πλέον οι android συσκευές που θα πουλιούνται στην Τουρκία δεν θα έχουν προ-φορτωμένες τις υπηρεσίες της Google.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!