Η σέκτα της λευκής υποταγής εξαπλώνεται

«Όλο και περισσότερο, οι λευκοί υποτάσσονται στην αριστερά και δείχνουν εχθρότητα προς την δική τους κληρονομιά».

Πρωτότυποςτίτλος: “A Plague of White Submissiveness”, άρθροτου Christopher DeGroot (Taki’s Magazine) / ΚΟ
Ένα αλλόκοτο περιστατικό συνέβη το Σάββατο στο Κάρι της Βόρειας Καρολίνας. Κατά τη διάρκεια των “BlackLivesMatter” διαδηλώσεων, μια ομάδα λευκών, μεταξύ των οποίων ήταν και αστυνομικοί, έπεσαν γονατιστοί και έπλεναν τα πόδια μαύρων θρησκευτικών ηγετών και διοργανωτών διαμαρτυρίας, ενώ προσέφεραν μια προσευχή «μετάνοιας» για τις αμαρτίες που υπέστησαν οι μαύροι. Στο βίντεο, υπάρχει ένας άντρας με μεγάφωνο που οδηγεί την προσευχή, ο οποίος ζητά επίσης συγχώρεση για την υποδούλωση, την κακομεταχείριση και την καταπίεση των μαύρων.
Όλα αυτά έγιναν, θα μπορούσατε να πείτε, για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ; Ναι, και υπάρχουν πολλά περισσότερα από τον «καθαρισμό» των αμαρτιών του παρελθόντος.
«Ακτιβιστές και διοργανωτές και άνθρωποι που είναι μέρος αυτών των κινήσεων ‘φυλετικής δικαιοσύνης’, συμπεριλαμβανομένων νεαρών λευκών, αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την αστυνόμευση στην Αμερική έως ότου αλλάξουμε την κουλτούρα της Αμερικής και η κουλτούρα της Αμερικής είναι βαθιά βουτηγμένη στους εορτασμούς της λευκής υπεροχής και σε ρατσιστικές νόρμες, των οποίων τα μνημεία της Συνομοσπονδίας είναι τα πιο ορατά σύμβολα», λέει ο KhalilGibranMuhammad, καθηγητής ιστορίας, φυλής και δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Έτσι, εξελίσσεται η προοδευτική γνώμη των εμπειρογνωμόνων και, κατά συνέπεια, το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των εικόνων με τη σημαία της Συνομοσπονδίας την περασμένη Παρασκευή, και την Πέμπτη το πρωί, ένα άγαλμα ενός TexasRanger στο αεροδρόμιο DallasLoveField αφαιρέθηκε μετά από επανεξέταση της “ρατσιστικής ιστορίας” των Rangers.

Την Τρίτη το βράδυ, οι διαδηλωτές έριξαν ένα άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στο Ρίτσμοντ, του έβαλαν φωτιά και το έριξαν σε μια λίμνη. Οι διαδηλωτές άφησαν ένα μήνυμα με την ένδειξη «Ο Κολόμβος αντιπροσωπεύει γενοκτονία». Στο Ρίτσμοντ το Σάββατο, οι διαδηλωτές ανέτρεψαν ένα άγαλμα του στρατηγού της Συνομοσπονδίας WilliamsCarterWickham.

Στις 4 Ιουνίου, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια RalphNortham ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο άγαλμα της Συνομοσπονδίας του Ρίτσμοντ θα αφαιρεθεί ένα από τα πολλά αγάλματα προς τιμήν της Συνομοσπονδίας που αποκαθηλώνονται σε πόλεις στις ΗΠΑ. Όλο και περισσότερο, οι λευκοί υποτάσσονται στην αριστερά, και δείχνουν εχθρότητα για τη δική τους κληρονομιά.

Αγάλματα έχουν ήδη αφαιρεθεί στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια και στο Λούισβιλ του Κεντάκι, ενώ στο Νάσβιλ του Τενεσί, η Ακαδημία MontgomeryBell υποσχέθηκε να αφαιρέσει ένα άγαλμα του Σαμ Ντέιβις, ενός στρατιώτη της Συνομοσπονδίας.

Ακόμη και η NASCAR έχει απαγορεύσει τη σημαία της Συνομοσπονδίας στις εκδηλώσεις της, λέγοντας σε μια δήλωση:

Η παρουσία της συνομοσπονδιακής σημαίας στις εκδηλώσεις NASCAR έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ένα φιλόξενο και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για όλους τους φανς, τους οδηγούς μας και τη βιομηχανία μας.

Η ένωση των ανθρώπων γύρω από μια αγάπη για τους αγώνες και την κοινότητα που δημιουργεί είναι αυτό που κάνει τους φανς και τον αθλητισμό μας ξεχωριστό. Απαγορεύεται η εμφάνιση της συνομοσπονδιακής σημαίας από όλα τα γεγονότα και τις ιδιοκτησίες του NASCAR.

Τη Δευτέρα, ο σκηνοθέτης Τζον Ρίντλεϊ έγραψε ένα άρθροστους LosAngelesTimesπροτρέποντας την HBOMaxνα αφαιρέσει την κλασσική ταινία «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» (GoneWiththeWind) από τη streamingβιβλιοθήκη του. «Είναι μια ταινία που δοξάζει τον προπολεμικό Νότο», έγραψε ο Ρίντλεϋ, ο οποίος κέρδισε ένα Όσκαρ για το σενάριο του «12 Χρόνια Σκλάβος». «Είναι μια ταινία που, όταν δεν αγνοεί τη φρίκη της δουλείας και διαιωνίζει μερικά από τα πιο οδυνηρά στερεότυπα των ανθρώπων του χρώματος.

Την Τρίτη το βράδυ, το HBOMax έβγαλε προσωρινά την ταινία από τον κατάλογό της, επικαλούμενη την ανάγκη «για μια εξήγηση και μια καταγγελία» των απεικονίσεων της ταινίας σχετικά με τις φυλετικές σχέσεις.

Ο DrewBreesτων NewOrleansSaints, εξέφρασε πρόσφατα την πατριωτική του διαφωνία με τους παίκτες του NFL που επέλεξαν να γονατίσουν ή να καθίσουν κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου. «Δεν θα συμφωνήσω ποτέ με κανέναν να μην σέβεται τη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», είπε. «Είναι όλα σωστά με τη χώρα μας τώρα;

Όχι, δεν είναι. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Αλλά νομίζω ότι αυτό που κάνετε, να στέκεστε δείχνοντας σεβασμό στη σημαία με το χέρι σας πάνω από την καρδιά σας, δείχνει ενότητα. Δείχνει ότι είμαστε όλοι είμαστε μαζί σε αυτό, μπορούμε όλοι να πάμε καλύτερα και ότι είμαστε όλοι μέρος της λύσης».
Μετά τον καταιγισμό επιθέσεων που δέχθηκε για τα σχόλιά του, ο Breesζήτησε «συγγνώμη» σε βίντεο που δημοσίευσε αμέσως:
«Ξέρω ότι δεν υπάρχουν πολλά που μπορώ να πω που θα βελτιώσουν τα πράγματα τώρα, αλλά θέλω απλώς να δείτε στα μάτια μου πόσο λυπάμαι για τα σχόλια που έκανα χθες. Γνωρίζω ότι πληγωνουν πολλούς ανθρώπους, ειδικά φίλους, συμπαίκτες, πρώην συμπαίκτες, αγαπημένους, ανθρώπους που τους νοιάζομαι και σέβομαι βαθιά.
Δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεσή μου. Μακάρι να είχα ξεκαθαρίσει τι ήταν στην καρδιά μου σχετικά με τη δολοφονία του George Floyd, τα χρόνια κοινωνικής αδικίας, την αστυνομική βαρβαρότητα και την ανάγκη τόσο πολλών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών όσον αφορά τη νομοθεσία και πολλά άλλα πράγματα που φέρνουν την ισότητα στις μαύρες κοινότητες μας. Συγνώμη. Και θα τα πάω καλύτερα. Και θα είμαι μέρος της λύσης. Και είμαι ο σύμμαχός σας. Και ξέρω ότι καμία λέξη δεν θα κάνει τη δικαιοσύνη».
Η συγγνώμη του Brees είναι πολύ προβλέψιμη, ένα παράδειγμα της επιθυμίας των λευκών να υποταχθούν στην αριστερά. Υπάρχει πράγματι ένα είδος πανούκλας λευκής υποταγής που πλήττει τη χώρα σήμερα. Συχνά λευκοί άνθρωποι έχουν καλούς σκοπούς, όπως ο Brees, αλλά παρόλα αυτά είναι αφελείς και εκτίθενται στο βαθμό που επιδιώκουν να κατευνάσουν την αριστερά, σε αντίθεση με το να υπερασπίζονται τις απόψεις τους. Βλέπουμε τη λευκή υποταγή στα παραπάνω παραδείγματα και δεδομένης της υστερίας που σαρώνει τόσους πολλούς ανθρώπους, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε πολλά περισσότερα στο μέλλον.

Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!