Σπιτικός χαλβάς με ταχίνι και αμύγδαλα έτοιμος σε 5 λεπτά

Χαλβάς με ταχίνι: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Επιθυμείτε να το έχετε για όλες τις ώρες της ημέρας; Τότε, δεν έχετε παρά να κάνετε έναν υπέροχο χαλβά από ταχίνι.

Πρόκειται για μία ευχάριστο γλυκό, το οποίο μπορείτε να το προσφέρετε στα μέλη της οικογένειάς σας, αλλά και σε όλους όσους επισκεφθούν, το σπίτι σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες.

Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και ποιος ξέρει; Ίσως να σας ζητήσουν και τη συνταγή…

Υλικά συνταγής

– 1 κιλό ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
– 600 γραμμάρια ζάχαρη
– 100ml νερό

Για τη γέμιση:
– 200 γραμμάρια αμύγδαλο
– 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε σκόνη
– 2 κουταλιά του γλυκού κακάο
– 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη

Χαλβάς με ταχίνι – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Σε μια κατσαρόλα βάζουμε, τη ζάχαρη, με το νερό. Σκοπός είναι να γίνει σαν καραμέλα μέχρι να ασπρίσει.
– Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ και επάνω στο ταχίνι
– Βάζουμε τα υλικά της γέμισης, που θέλουμε.
– Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
– Βάζουμε τον χαλβά σε παραλληλόγραμμο καλούπι.
– Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει για αρκετή ώρα.
– Σερβίρουμε έναν υπέροχο σπιτικό χαλβά, χωρίς συντηρητικά.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!