«Στον ουρανό» το έλλειμμα προϋπολογισμού των ΗΠΑ

Ραγδαία άνοδο σημείωσε την τελευταία περίοδο το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Το οικονομικό έτος κάθε κυβέρνησης των ΗΠΑ διαρκεί από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της αμερικανικής κυβέρνησης αυξήθηκε κατά σχεδόν 27% σε σύγκριση με την ίδια δεκάμηνη περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών την Δευτέρα.

Το αμερικανικό έλλειμμα για τους πρώτους δέκα μήνες του οικονομικού έτους 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξήθηκε στα 866,8 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας το συνολικό ετήσιο ποσό για το περασμένο έτος το οποίο ήταν 779 δισ. δολάρια.

Οι δαπάνες για την άμυνα αυξήθηκαν κατά 9,5%, στα 568,2 δισ. δολάρια την ίδια δεκάμηνη περίοδο.

Μόνο για τον μήνα Ιούλιο, το έλλειμμα αυξήθηκε στα 119,7 δισ. δολάρια, 48 δισ. δολάρια υψηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου αναμένει ότι το έλλειμμα των ΗΠΑ θα ξεπεράσει το όριο του ενός τρισ. δολαρίων το 2020, κυρίως λόγω των τεράστιων φορολογικών περικοπών για τους πλούσιους στις οποίες προχώρησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: sputniknews.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!