Στριφτή Τυρόπιτα της Βάγγιως

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Υλικά
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

Για το φαγητό
600 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. κασέρι
5 αυγά
2 κουταλιές της σούπας υγρή σόδα ή σε σκόνη

Εκτέλεση

Για την ζύμη
Ζυμώνουμε το αλεύρι, το ξύδι και το λάδι με ζεστό νερό (όσο τραβήξει) μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Μετά το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και πλάθουμε μπάλες.

Τις βουτάμε, από τη μια πλευρά σε αλεύρι για να μην κολλήσουν στην πιατέλα που τις αφήνουμε.

Έπειτα τις περνάμε με λίγο λάδι και βάζουμε μια μεμβράνη ή πετσέτα για να ξεκουραστεί.

Για το φαγητό
Βάζουμε το τυρί, το κασέρι, τα αυγά και τη σόδα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.

Στο ταψί
Απλώνουμε τα φύλλα.

Μετά τα ακουμπάμε πάνω σε μια πετσέτα βάζουμε λίγο λάδι, τη γέμιση και γυρνάμε την πετσέτα έτσι ώστε να τυλιχτεί το φύλλο, το βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στη γάστρα ή στους 180 βαθμούς στο φούρνο.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!