Τ/Κ δημοσιογράφος : “Δείτε τι γίνεται στα μέρη που αφήνονται στο έλεος του τουρκικού στρατού”…

Ζωντάνεψαν οι μνήμες του 1974 μπροστά στα μάτια των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι είδαν τη θηριωδία που διαπράττει στη Συρία ο τουρκικός στρατός μαζί με τους βάρβαρους τζιχαντιστές, τους οποίους πρόσθεσε στις τάξεις του. Σαν να ζουν ξανά εκείνες τις μέρες.

«Ποτέ ξανά», είπαν. Εγγυητές; Ουδέποτε! Και εγώ λέω ουδέποτε. Τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο.
Δεν υπήρχε facebook. Δεν υπήρχαν έξυπνα τηλέφωνα. Ποιος ξέρει τι θα βλέπαμε αν υπήρχαν. Πώς θα κλαίγαμε. Πώς θα ξεσπούσαμε. Ίσως να βλέπαμε και το πώς έκοβε τα αφτιά όσων σκότωνε εκείνος ο στρατιώτης. Εκείνους που θάφτηκαν στους ομαδικούς τάφους με μπουλντόζες. Πώς δολοφόνησαν τους αιχμάλωτους στρατιώτες στους οποίους άναψαν τσιγάρο στην Άσσια. Πώς γάζωσαν με σφαίρες τα 14 άτομα σε εκείνο το σπίτι στο χωριό Σύσκληπος και βίασαν ένα μικρό κοριτσάκι. Σίγουρα κάποιος από αυτούς θα το κατέγραφε και θα το μοιραζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακριβώς όπως τώρα. Θα βλέπαμε και τα χωριά Τόχνη και Μαράθα, και δεν θα έφευγε ποτέ αυτή η εικόνα μπροστά από τα μάτια μας. Βλέπουμε στα βίντεο και στις φωτογραφίες που έρχονται από τη Συρία αυτά που δεν μπορέσαμε να δούμε εδώ. Δεν μπορούμε να αντέξουμε. Δεν είναι κάτι που αντέχεται.

Ξέρω ότι για πολύ καιρό δεν θα μπορέσω να ξεφύγω από την επίδραση της θηριωδίας που είδα. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτή τη νεαρή Κούρδισσα αγωνίστρια που κείτεται στο έδαφος μέσα στα αίματα. Οι απεχθείς γενειοφόροι τζιχαντιστές μαζεύτηκαν πάνω από το κεφάλι της. Οι στρατιώτες που ενίσχυσαν τον τουρκικό στρατό. Ένας από αυτούς μιλά χαμογελώντας χαζά μπροστά στην κάμερα που τραβάει το βίντεο. «Ελάτε δείτε», λέει, «μια από τις σκύλες σας (σε αυτό το σημείο χρησιμοποιεί μια λέξη την οποία δεν θα μπορούσα να γράψω εδώ) βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από τα πόδια μας». Δεν μπορώ να ξεχάσω και τη γυναίκα που αφότου δολοφονήθηκε σε μια κουρδική επαρχία της Τουρκίας, την έγδυσαν εντελώς και την έσυραν στην πλατεία του χωριού. Εσείς που επικροτείτε αυτά τα εγκλήματα. Που κάθεστε στις καρέκλες σε εκείνη τη βουλή και αποκαλείστε βουλευτές.

Που χαιρετίζετε από την Κύπρο τους ψυχασθενείς βάρβαρους τζιχαντιστές. Δεν ξέρω τι να σας πω. Όλοι μαζί είστε ένα μνημείο ντροπής. Και θέλετε και εγγυητές και από πάνω. Έναν εγγυητή που ενισχύθηκε με τους πλιατσικολόγους τζιχαντιστές. Έναν εγγυητή που κάνει τώρα στη Συρία αυτά που είχε κάνει στην Κύπρο το 1974. Όχι μόνο οι Ελληνοκύπριοι αδελφοί, αλλά ούτε και εγώ θέλω να σας βλέπω εδώ.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ανθρωπότητα περνά μιαν από τις χειρότερες περιόδους της. Ένας κόσμος αυτών που απομυζούν αίμα. Βαμπίρ. Ζόμπι. Και το παράξενο είναι ότι αποσπούν και χειροκροτήματα. Προσευχές κατάκτησης στα τζαμιά. Πρωτοσέλιδοι τίτλοι που διψούν για αίμα στις εφημερίδες. Και το πιο θλιβερό τι είναι; Οι βάρβαροι παίρνουν εκδίκηση. Ξέρετε ποια είναι εκείνη η γυναίκα που κείτεται νεκρή στη γη; Μια ηρωίδα του Κομπάνι. Της Ροζάβα. Μια ηρωίδα που έσωσε εσάς. Εμένα. Όλους από το τέρας της ανθρωπότητας, τους τζιχαντιστές. Υπάρχουν χιλιάδες σαν αυτήν. Έσωσαν όλους μας έχοντας 11 χιλιάδες απώλειες. Και τώρα ο φασίστας δικτάτορας της Τουρκίας μάζεψε και έστειλε εναντίον τους έναν στρατό από ψυχασθενείς για να τους εκδικηθούν. Και εσείς το στηρίζετε αυτό ξεδιάντροπα. Του εύχεστε επιτυχία για να νικήσει και να τους σκοτώσει το συντομότερο. Χωρίς ντροπή αποκαλείτε τρομοκράτες εκείνους τους ήρωες. Δεν βλέπετε καν ή δεν θέλετε να δείτε ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης.

Ο πραγματικός τρομοκράτης είναι εκείνος που σκοτώνει τους ήρωες που αποκαλούν τρομοκράτες. Δεν ξεστραβώνεστε να δείτε τι κάνουν στα εδάφη που κατέκτησαν; Λεηλασίες. Πλιάτσικο. Βιασμοί. Εγκλήματα. Άλλωστε τι άλλο μπορεί να κάνει ένας λυσσασμένος εισβολέας στρατός; Χειροκροτήσατε και την κατοχή του Αφρίν πέρυσι. Στηρίξατε και τη βαρβαρότητα εκεί. Ντραπείτε μωρέ, ντραπείτε! Ξέρετε τι γίνεται τώρα στο Αφρίν;

Μέσα σε έναν χρόνο απήχθησαν τρεις χιλιάδες άτομα, από τα οποία τα μισά είναι γυναίκες και παιδιά. Και δεν κατέστη δυνατό να μαθευτούν νέα τους ξανά. Κοιτάξτε τι γίνεται τώρα σε μέρη που αφήνονται στο έλεος του τουρκικού στρατού. Εκείνοι οι πλιατσικολόγοι ψυχασθενείς κάνουν βόλτες στους δρόμους. Κάνουν και εκεί ό,τι έκαναν στο Αφρίν.
Είναι δύσκολο το έργο μας αν δεν απαλλαχτούμε από την Τουρκία, που ενισχύει τον στρατό της με βάρβαρους τζιχαντιστές. Το Ευρωκοινοβούλιο απευθύνει έκκληση στην Τουρκία να αποσυρθεί από τη Συρία. Δεν μπορεί να της πει να αποσυρθεί και από την Κύπρο; Εσείς που στηρίζετε αυτή την εισβολή, αυτή τη θηριωδία. Και που κάνετε τα στραβά μάτια. Όλων σας η ψυχή στην κόλαση!

Σενέρ Λεβέντ
Τουρκοκυπριακη εφημερίδα Αφρικα. 29/10/2019
Μετάφραση από εφ.Πολίτης


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!