Τα 10 πιο μυστηριώδη μέρη στον κόσμο

1. Όρος Roraima, Βραζιλία 

Το παράξενο σε αυτό το βουνό είναι η κορυφή του που είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλο βουνό! Αντί να είναι μυτερή, είναι εντελώς φλατ, σαν πεδιάδα. Συχνά καλύπτεται από πυκνά σύννεφα που κάνουν το τοπίο ακόμα πιο μυστηριώδες και μαγευτικό.

2. Κοιλάδες McMurdο, Ανταρκτική 

Η περιοχή έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον πλανήτη ‘Αρη, εντελώς έρημη από βλάστηση παρά το οικολογικό της περιβάλλον.

3.Πισίνες Travertine Pools του Pamukkale, Τουρκία 

Πρόκειται για μια μεγάλη περιοχή γεμάτη θερμές πηγές νερού, που εδώ και χρόνια διαμορφώνουν φυσικές πισίνες που φυσικά συγκεντρώνουν αρκετό τουρισμό.

4. Richat Structure, Μαυριτανία 

Η πιο δυνατή θεωρία, θέλει το κυκλικό αυτό σχέδιο να φτιάχτηκε από νερό και αέρα, ενώ άλλοι λένε ότι είναι προϊόν αστεροειδούς ή ηφαιστείου. Κάθε κύκλος είναι εντελώς ίσος με τον άλλο και φυσικά η δημιουργία τους παραμένει να βασίζεται απλά σε εικασίες.

5. Mogui Cheng, Xinjiang, Κίνα 


Αποκαλείται και πόλη των δαιμόνων και βρίσκεται στην ατέλειωτη έρημο Gobi. Προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο οι οποίοι αναφέρουν πολλά αφύσικα γεγονότα, όπως περίεργοι θόρυβοι, που δεν μπορούν να εξηγηθούν.

6.Τρίγωνο των Βερμούδων, Ατλαντικός Ωκεανός 


Πασίγνωστο σημείο για περίεργες εξαφανίσεις αεροσκαφών, ανθρώπων και διαστημόπλοιων ανάμεσα σε Miami, Bermuda και San Juan που δημιουργούν το τρίγωνο των Βερμούδων.

7. Aokigahara, Ιαπωνία 


Βρίσκεται στο βουνού Fuji στην Ιαπωνία και θεωρείται ότι διακατέχεται από νεκρές ψυχές! Η περιοχή είναι γνωστή για τον μεγάλο αριθμό αυτοκτονιών που σημειώνονται εκεί! Το δάσος είναι πολύ δημοφιλές στην Ιαπωνία και χαρακτηρίζεται από δέντρα που μπλέκονται μεταξύ τους.

8. Fly Geyser, Nevada, Η.Π.Α 


Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, όχι και τόσο φυσικό, αφού είναι αποτέλεσμα γεώτρησης. Το νερό πετάγεται σε 3 περίπου μέτρα ύψος και είναι φτιαγμένο από διάφορα μέταλλα.

9. Όρος Sanqingshan, Κίνα 


Θεωρείται άγιο μέρος και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση, παρά μόνο στο εθνικό πάρκο κάτω από το βουνό. Η περιοχή είναι γνωστή για τις ασταθείς καιρικές συνθήκες

10. Cano Cristales, Κολομβία

Είναι το πιο χρωματιστό ποτάμι στον κόσμο! Τα νερά του ποταμού αλλάζουν χρώμα κυρίως το Σεπτέμβρη και τον Νοέμβρη εξαιτίας της βλάστησης μέσα στο ποτάμι. Μπλε, κόκκινο, ροζ, κίτρινο και πράσινο είναι μερικά από τα χρώματα του ποταμού.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!