Τα δάκρυα που θα χύσει ο φτωχός εξαιτίας της ψυχρότητας και αδιαφορίας σου

Όσο ζούμε, η ζωή αυτή δεν έχει ανάπαυση. Ζυμωμένη με τα βάσανα είναι. Ανάμεικτα όλα· και μακάριος εκείνος που έχει σύνεση να κερδίζει απ’ όλα.
Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής 

Όσα δάκρυα θα χύσει ο φτωχός εξαιτίας της ψυχρότητας και αδιαφορίας σου, θα πέσουν στη ψυχή σου σαν φλόγα φωτιάς μπροστά στον Θρόνο του Θεού.
Όσιος Αρσένιος Μπόκα 


Πόθος για τον Θεό, που δεν μπορεί να σπάσει τις αλυσίδες του ύπνου, είναι αρρωστημένος. Κανένα καλό δεν προκύπτει ούτε για τους άλλους ούτε για τον ίδιο τον αγωνιζόμενο χριστιανό. Αν οι Χριστιανοί της πραγματικής προσευχής παρέμεναν στο κρεβάτι και παραδίδονταν στην απόλαυση της αναπαύσεως και των ρεμβασμών, η επιθυμία της αγάπης τους για προσευχή και αγιότητα και καθαρότητα θα έσβηνε.
Πατρός Στεφάνου Αναγνωστοπούλου 

Είναι δύσκολο να ζεί κανείς στην σημερινή Ανθρωπότητα. Πολλά χρόνια προσεύχομαι για όλο τον κόσμο και την ειρήνη του και όμως ειρήνη δεν υπάρχει. Και όταν κανείς ομιλήσει για την ειρήνη, θεωρείται κομμουνιστής. Δεν διαβάζω εφημερίδες για να δω τί γίνεται, γιατί δεν γίνεται τίποτα σωστό. Όλα έξω από τον Χριστό είναι μία κουταμάρα.
Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!