Τα Ελληνικά Hoaxes έπεσαν στην “φάκα” της Γάτας – Το θέμα θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Ως εδώ και μη παρέκει, λέω ο λαός. Και στήσαμε μια φάκα, ως Γάτα,  εν γνώση μας ότι τα Ελληνικά Hoaxes θα τσιμπήσουν το τυράκι και θα πέσουν σε αυτήν

Ακριβώς επειδή γνωρίζουμε ότι έχουν επιδοθεί στο σπορ να μας κυνηγάνε για ψύλλου πήδημα και έχοντας ήδη μαζέψει αρκετό υλικό με τις καταχρήσεις της εξουσίας που τους έχει δοθεί και χαρακτηρίζουν ως fake news άρθρα που έχουν πηγές ακόμα και το Reuters, ή αλλάζουν ένα και εδώ ένα σίγμα εκεί ψάχνοντας αφορμή, σήμερα η Γάτα έπαιξε τον ρόλο της κι έπιασε τον αρουραίο.

Το ιστορικό

Χτες δημοσιεύσαμε ένα άρθρο που είχε ως πηγή δημοσίευμα του Star. Μέσα σε αυτό επικαλείτο μάλιστα και πηγές από το Πρώτο Θέμα. Το άρθρο είχε τίτλο Ελλάδα Κορωνοϊός: Ξεκινά τον Ιούνιο ο εμβολιασμός και το λινκ είναι αυτό, με το άρθρο κατεβασμένο πλέον

https://www.star.gr/eidiseis/ellada/502095/ellada-korwnoios-xekina-ton-ioynio-o-emboliasmos

Γράψαμε λοιπόν κι εμείς την είδηση αλλά με ερωτηματικό, που πάντα σημαίνει, “ισχύει”; Ξεκινά ο εμβολιασμός “κατά του κορωνοϊού” στην Ελλάδα από την 1η Ιουνίου;

Και στο τέλος γράφαμε: Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.sepsis.gr (όπως έλεγε η δημοσίευση)– το ρεπορτάζ του star ΕΔΩ.

Φυσικά αναδημοσιεύσαμε την είδηση παρότι μας φάνηκε ψευδής και τραβηγμένη, αφού καμία άλλη χώρα δεν αναγνωρίζει ότι το εμβόλιο φυματίωσης έχει 100% αποτελέσματα στον κορωνοϊό, κι ότι ακόμα -σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ- γίνονται δοκιμές. Και περιμέναμε αντιδράσεις.

Προς το βράδυ ξημερώματα της επόμενης μέρας τα Ελληνικά Hoaxes μας έβαλαν μια ακόμα “ποινή” ότι γράφουμε ψευδείς ειδήσεις, το ίδιο και σε άλλους ιστότοπους που το αναδημοσίευσαν αλλά όχι στο Πρώτο Θέμα και φυσικά όχι στο STAR που προφανώς ειδοποιήθηκαν.

Το μεν STAR το κατέβασε τελείως, το δε Πρώτο Θέμα ΞΑΝΑΓΡΑΨΕ το άρθρο, πλην όμως ο αρχικός τίτλος να υπάρχει στο λινκ, αλλά να μην στοχοποιείται ως fake news από τα Ελληνικά Hoaxes και να μπορείς να το μοιράζεσαι χωρίς πρόβλημα.

Ενώ όταν μοιραστείς της Γάτας το facebook βγάζει αυτή τη σήμανση που σε προειδοποιεί ότι πας να μοιραστείς μια ψευδή είδηση

Το Πρώτο Θέμα ξανάγραψε το άρθρο του, με νέο τίτλο Η αλήθεια για το εμβόλιο της φυματίωσης και τον κορωνοϊό, αλλά στην google φαίνεται ακόμα ο αρχικός τίτλος.

Όπως βλέπετε παρακάτω, άλλο τίτλο έχει το λινκ κι άλλο έχει το άρθρο, τον οποίο φυσικά ανασκεύασαν, και διευκρινίζουν: Σχετικά με το δημοσίευμα περί εμβολιαστικού προγράμματος κατά της νόσου COVID-19 με το εμβόλιο της φυματίωσης, που δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα το protothema.gr/ygeiamou.gr: Το υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται περί κλινικής έρευνας που στο πλαίσιό της θα γίνουν εμβολιασμοί για να ελεγχθούν στη συνέχεια τα αποτελέσματα. Οι αρχές διευκρινίζουν ότι πρόκειται για μία ακόμα έρευνα που είναι σε εξέλιξη και δεν πρόκειται για πρόγραμμα εμβολιασμού.

Η θρασύτητα των Ελληνικών Hoaxes φτάνει στο ελέγχει αν η είδηση είναι σωστή, και στη συνέχεια, αντί να διώξουν τους αρχικούς δημοσιογράφους που διέδωσαν την είδηση, να τους δώσουν χρόνο να επανορθώσουν και να τα βάλουν μετά με όσους έκαναν αναδημοσίευση από τα μίντια που μας λέει η ίδια η κυβέρνηση ότι είναι “έγκυρα” και πρέπει να εμπιστευόμαστε, και τα οποία έχει χρηματοδοτήσει με μερικά εκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων.

Φυσικά τα Ελληνικά Hoaxes πληρώνονται πολλαπλάσια όλων των ελληνικών ΜΜΕ έχοντας μικτά κέρδη ετησίως από facebook και διαφημίσεις άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, για να κυνηγάνε τα “μικρά ψάρια” και να καμαρώνουν ότι προσφέρουν και έργο.

Γράφουν στον επίλογο: Σύμφωνα με τα ανωτέρω συνάγουμε το συμπέρασμα πως στη χώρα μας δεν ξεκίνησε εμβολιαστικό πρόγραμμα για τον κορωνοϊό με τη χρήση του εμβολίου της φυματίωσης, αλλά πρόκειται για μια ακόμη κλινική μελέτη. Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός που υποστηρίζει πως ξεκινά εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα την πρώτη Ιουνίου του 2020 δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και κατά συνέπεια καταρρίπτεται.

Καταρρίπτεται, αλλά αυτή την φορά στην κεφάλα σας και θα έχει και συνέπειες. Τα έχουμε πλέον πολλά μαζεμένα.

Ήμασταν δε τόσο σίγουροι ότι θα παιχτεί το όλο σκηνικό και θα εξαφανιστούν τα αρχικά δημοσιεύματα, που φροντίσαμε και κατεβάσαμε από το σάιτ του STAR το σχετικό βίντεο και ιδού, σας το παρουσιάζουμε να το ακούσετε και να το δείτε.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος ορίζει ως είδηση, εκείνην που αναφέρεται για πρώτη φορά και όχι εκείνην που αναπαράγεται από άλλους. Συνεπώς, θα έπρεπε να “καταρρίψουν” τα κυβερνητικά ΜΜΕ που την δημοσίευσαν πρώτοι, και όχι όλους τους υπόλοιπους.

Δείτε το βίντεο του STAR που εξαφανίστηκε ως δια μαγείας


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!