Τα πνεύματα κάτω από τον ουρανό σκορπίζουν τη διχόνοια στον κόσμο

Είμαστε το ανθρώπινο γένος. Οι προγονοί μας ήταν πλασμένοι από θεϊκό υλικό.

Μετά την πτώση μας όμως, το σώμα μας άλλαξε ως προς την ποιότητα του και ο θάνατος μπήκε κρυφά σ’ αυτό

Τα παρακάτω κείμενα αποτελούν συζητήσεις του αείμνηστου καθηγητή Ζόραν Σαραμάντιτς με τον Άγιο πατέρα Θαδδαίο, ηχογραφημένες σε κασέτες. Δημοσιεύονται και μεταφράζονται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα.

Τα πνεύματα κάτω από τον ουρανό σκορπίζουν τη διχόνοια στον κόσμο

Είμαστε το ανθρώπινο γένος. Οι προγονοί μας ήταν πλασμένοι από θεϊκό υλικό. Μετά την πτώση μας όμως, το σώμα μας άλλαξε ως προς την ποιότητα του και ο θάνατος μπήκε κρυφά σ’ αυτό.

Τώρα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει ο άνθρωπος στην αρχική του κατάσταση. Γιατί; Επειδή στον κόσμο των σκέψεων στον πνευματικό κόσμο, ο πρώτος πού έπεσε ήταν ο σατανάς και μαζί του έπεσαν και άλλοι άγγελοι, τούς οποίους επηρέασε με τα λόγια του. Όλα αυτά τα πνεύματα απομακρύνθηκαν από την πηγή της ζωής και τώρα περιπλανώνται χωρίς να έχουν γαλήνη, ηρεμία. Οργανώνουν από μόνοι τους το «κράτος τους», με τον ίδιο τρόπο πού στη γη οι άνθρωποι οργανώνουν τα κράτη τους.

Ή ενέργεια των πνευμάτων κάτω από τον ουρανό είναι αρνητική.
Λόγω της υπερηφάνειας τους τα πνεύματα της κακίας έπεσαν. Ο Θεός όμως είναι ολόκληρος αγάπη. Όπως βλέπετε Μόνος Του ήρθε να μας οδηγήσει στην αρχική μας κατάσταση. Γιατί κανείς δεν μπορούσε να μας φέρει στην αρχική μας κατάσταση παρά μόνον Εκείνος πού μας δημιούργησε. Εκείνος πού ζει με τον Χριστό, αναγεννιέται ξανά, γίνεται νέο δημιούργημα, νέο πλάσμα.
Μέχρι την ήμερα της έσχατης κρίσης της ζωής αυτού του κόσμου όλα θα έχουν μία ροή….

Δόθηκε ή δυνατότητα σε όλα τα έλλογα όντα, τα όποια απομακρύνθηκαν από την πηγή της ζωής, να επιστρέψουν σ’ αυτήν και να ενωθούν με αυτήν. Δείτε και μόνοι σας πώς το ανθρώπινο γένος σήμερα κατρακυλά στην καταστροφή. Αφού όμως έτσι σπείραμε, έτσι θα θερίσουμε, τούς καρπούς των σκέψεων μας και των επιθυμιών μας. Έτσι και το πρώτο ανθρώπινο γένος, λόγω των πολλών και δυνατών κακών σκέψεων έπρεπε να χαθεί με τον κατακλυσμό. Από αυτόν σώθηκε μόνον ο Νώε και ή οικογένεια του από τούς οποίους ή ανθρώπινη γενιά πολλαπλασιάστηκε πάλι.
Τώρα πάλι ξανά πολλαπλασιάστηκε το κακό. Τα πνεύματα κάτω από τον ουρανό συνέχεια ενεργούν και δυστυχώς οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν.

Ο άνθρωπος νομίζει πώς ο ίδιος αυτός σκέφτεται αρνητικά και διόλου δεν καταλαβαίνει ότι αυτό συμβαίνει, γιατί βρίσκεται κάτω από την επιρροή των δαιμόνων, των πονηρών πνευμάτων, πού έχουν αρνητική ενέργεια. Μόλις μέσα μας φανερωθεί ή αρνητική σκέψη, ή όποια χαλά την ησυχία μας, αυτό σημαίνει ότι «ανοίξαμε» την μηχανή της αρνητικής ενέργειας.

Από μόνα τους όλα αυτά φαίνονται ξεκάθαρα. Αλλά οι άνθρωποι δεν το βλέπουν αυτό και έτσι με αυτό τον τρόπο χαλάει ή αρμονία του ανθρώπου, σπάζει σαν καθρέφτης. Ο άνθρωπος όμως πρέπει να συνέλθει και να κατανοήσει ότι πρέπει να βρει την εσωτερική αρμονία, την ενότητα μέσα του.

Δυστυχώς, ο άνθρωπος πολλές φορές δεν μπορεί διόλου να κατανοήσει ότι μπορεί να το επιτύχει αυτό. Ναι, βλέπετε ότι ο Θεός είναι παντού παρών, υπάρχει παντού. Ο άνθρωπος τώρα είναι περιορισμένος στο χρόνο και στο χώρο. Πώς μπορεί ο άνθρωπος να καταλάβει όλα αυτά; Όλα αυτά ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να τα καταλάβει. Αλλά ή αγάπη μπορεί να τα καταλάβει. Επειδή ο Θεός είναι αγάπη!
Σήμερα πολλοί άνθρωποι βγήκαν από τον σωστό δρόμο, και θεωρούν τον εαυτό τους άθεο.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν άνθρωποι πού δεν πιστεύουν. Τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν. Πολλοί θεωρούν ότι δεν πιστεύουν, στην πραγματικότητα όμως πιστεύουν πάρα πολύ και λαχταρούν πάρα πολύ τον Θεό. Επειδή δεν υπάρχει κανένα λογικό πλάσμα πού να μην λαχταρά την ζωή. Όλοι εμείς λαχταρούμε την ζωή.

Όλοι λαχταρούν την απόλυτη αγάπη, την αγάπη πού δεν αλλάζει και μένει αιώνια. Αυτή ή λαχτάρα υπάρχει αιώνια. Όλοι λαχταρούν την απόλυτη δικαιοσύνη. Όλοι επιθυμούν να επικρατεί αιώνια ή απόλυτη δικαιοσύνη. Όλοι λαχταρούν να επικρατεί ή δικαιοσύνη, αιώνια.

Όλα αυτά τα λαχταρούμε όλοι με όλη την καρδιά μας. Και ο Θεός είναι αγάπη, είναι ζωή. Αυτός είναι όλα αυτά. Αυτός είναι ή Δικαιοσύνη και ή Αγάπη. Δεν μπορούμε όμως από την μια να Τον λαχταρούμε με όλη την καρδιά μας και από την άλλη να αντιδρούμε. Τέτοια συμπεριφορά από μόνη της βλάπτει. Εμείς οι άνθρωποι βλάπτουμε μόνοι μας τον εαυτό μας. Γιατί, μόλις κρατάμε αρνητικές σκέψεις μέσα μας καταστρέφουμε την ειρήνη μέσα μας.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!