Τα πνευματικά χαρίσματα μιας αγίας πονεμένης λεπρής γυναίκας (Μόρφου Νεόφυτος)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Κύπρου κ. Νεόφυτος περιγράφει την εμπειρία που είχε με μία γυναίκα λεπρή, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη.

Τη γυναίκα τη γνώρισε στο λεπροκομείο Αθηνών στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω. Ο Πανιερώτατος αναφέρει τον ορθόδοξο ασκητικό τρόπο με τον οποίο αυτή η λαϊκή γυναίκα διαχειρίστηκε τον πόνο της και τη δοκιμασία της που την έφεραν μακριά από τους δικούς της ανθρώπους. Τρόπος ο οποίος επιβραβεύτηκε από τον Ίδιον τον Χριστό με πνευματικά χαρίσματα.

Σε μια εποχή όπου ο πόνος, η αγωνία, η αμφιβολία είναι καθημερινά στην ζωή των ανθρώπων, έρχεται αυτή η γυναίκα με την ζωή της, να μοιραστεί μαζί μας το Ανατολίτικο Ορθόδοξο Χριστιανικό και ασκητικό φρόνημα του νου και της καρδιάς της. Έρχεται να μας διδάξει πώς να αντιμετωπίζουμε τον πόνο και τη δυσκολία στην καθημερινότητα μας. Έρχεται να μας πει ότι τα πραγματικά πνευματικά χαρίσματα είναι αυτός ο ορθόδοξος τρόπος αντιμετώπισης των πόνων και των δυσκολιών. Το μήνυμά της είναι χαρακτηριστικό: «Κρατήθηκα από τα ρούχα του Χριστού και Αυτός ποτέ δεν με απαρνήθηκε».

Το παρόν ηχητικό είναι απόσπασμα από ομιλία του Σεβασμιωτάτου για τον Άγιο Άνθιμο της Χίου πνευματικό πατέρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και τον Γέροντα Ευμένιο τον Λεπρό πνευματικό τέκνο του Οσίου Νικηφόρου.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!