Τάρτα µε χρυσόµηλα και αµύγδαλα

Υλικά (για 6-8 άτοµα)

Ζύµη:

5 κοφτές κουταλιές (75 γρ.) ανάλατο βούτυρο

3 κρόκοι αβγών

1 πρέζα αλάτι

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το φύλλο

2-4 κουταλιές παγωµένο νερό

Για τη γέµιση:

120 γρ. (7 ½ κοφτές κουταλιές) ξεπαγωµένο βούτυρο

1/3 φλ. µέλι

1 φλ. αλεσµένα αµύγδαλα

1/4 φλ. ασπρισµένα αµύγδαλα σε φετάκια

2 αβγά

4 κουταλιές κρέµα γάλακτος

8-10 µεγάλα χρυσόµηλα (βερίκοκα) κοµµένα σε τέταρτα (ή περισσότερα µικρά κοµµένα στη µέση)

Εκτέλεση

Ετοιµάζετε τη ζύµη: Βάζετε στη γυάλα του πολυµίξερ ή του µίξερ, το βούτυρο και το χτυπάτε να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα-ένα τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπηµα µέχρι να ενσωµατωθούν και ύστερα, χτυπάτε µέσα µε µερικές κινήσεις του µοτέρ το αλάτι και το αλεύρι. Προσθέτετε λίγο νερό- 1 κουταλιά κάθε φορά- και µαζεύετε τη ζύµη σε µια µπάλα. Την πλάθετε σε δίσκο, την τυλίγετε σε πλαστική µεµβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.  Βάζετε τη ζύµη πάνω σε ελαφρά αλευρωµένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε φύλλο που να καλύπτει µια φόρµα για τάρτες. Τη µεταφέρετε στην φόρµα (αν σπάσει δεν πειράζει, την ξανακολλάτε) και ύστερα συγυρίζετε τον περίγυρό της. Την τρυπάτε παντού µε ένα πιρούνι (όσο το δυνατόν περισσότερο) και την ψήνετε στο φούρνο για 10-15, µέχρι να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιµάζετε τη γέµιση: Χτυπάτε σε ένα µπολ το βούτυρο µε το µέλι, τα αλεσµένα αµύγδαλα και τα αβγά, µέχρι να οµογενοποιηθούν και ανακατεύετε µέσα την κρέµα γάλακτος. Αδειάζετε το µίγµα στην προψηµένη τάρτα και βάζετε πάνω αρµονικά τα χρυσόµηλα, µισοµπήγοντάς τα µέσα στο µίγµα. Σκορπάτε πάνω τα φετάκια των αµυγδάλων και ψήνετε την τάρτα για 15-30 περίπου λεπτά, µέχρι να πήξει η γέµιση. Τη σερβίρετε κρύα ή χλιαρή.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!