Τελειόφοιτοι της Ιατρικής με ψάθες και καρέκλες έξω από τη γραμματεία για μία θέση στην ειδικότητα.

Σε έναν πραγματικό «μαραθώνιο» επιδίδονται τις τελευταίες ώρες τελειόφοιτοι της Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προσπαθώντας να πάρουν την πολυπόθητη βεβαίωση περάτωσης σπουδών και να λάβουν θέση για ειδικότητα. Περίπου 250 τελειόφοιτοι της Ιατρικής του ΑΠΘ ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις βραδινές ώρες, σχηματίζοντας, μέχρι το πρωί, μια μεγάλη ουρά μπροστά από τη γραμματεία της σχολής.Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αρκετοί πήγαν με ψάθες, μαξιλάρια, ακόμη και καρέκλες, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν κατά την αναμονή τους. Εν τέλει η γραμματεία της Ιατρικής του ΑΠΘ άνοιξε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί και η διαδικασία κύλησε ομαλά.

Γιατί σχηματίζουν ουρές οι τελειόφοιτοι Ιατρικής του ΑΠΘ
Η βεβαίωση περάτωσης σπουδών είναι απαραίτητη προκειμένου οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής να βρουν θέση στη σχετική λίστα για την ειδικότητα. Ο λόγος που σχηματίζεται κάθε χρόνο ουρά μπροστά από τη γραμματεία του ΑΠΘ είναι ότι υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι τελειόφοιτοι αποσκοπούν να μπουν  ψηλά στη λίστα για να πάρουν τη θέση ειδικότητας που επιθυμούν στη Θεσσαλονίκη.

Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις και στο ΑΠΘ όπου λόγω χαμηλής τοποθέτησης στη λίστα, τελειόφοιτοι χρειάστηκε να περιμένουν έναν χρόνο για την επόμενη διαδικασία.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!