Τεμπελοτυρόπιτα

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Υλικά
½ κιλ. φύλλα κρούστας
½ κιλ. τυρί {της αρεσκείας σας}
2 νεροπότηρα γάλα
5 αυγά
1 φλιτζάνι κασέρια διάφορα
3 κουταλιές βούτυρο
½ νεροπότηρο σπορέλαιο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το γάλα και τα τυριά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Αναμειγνύουμε το βούτυρο λιωμένο με το σπορέλαιο. Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και τα λαδώνουμε ένα-ένα.

Κάθε φύλλο που λαδώνουμε το βάζουμε σε ταψί {Νο 36} και το σουρώνουμε. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι και το τελευταίο φύλλο.

Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά που ετοιμάσαμε. Βάζουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40΄.

Η πιο εύκολη και νόστιμη τεμπελοτυρόπιτα που έχετε φάει .

Δοκιμάστε τη!


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!