Θα γίνει ξαφνικά: Η Ρωσία ετοιμάζεται μέσα στο 2019 – Μαζί και η Κίνα.

Russia's Army - "Going To The End" (2019)

Russian Army - "Going To The End" (2019) ● Наша группа вконтакте - https://vk.com/sof_russian ● Наш Instagram - https://www.instagram.com/sof_russian/ ● Наш ...

https://youtu.be/ntDJznwCkZw

Η Ρωσία οφείλει να ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο και αυτό πράττει.
Η αδήριτη ανάγκη πολεμικής προετοιμασίας, σε περίπτωση που η διπλωματία οδηγηθεί σε αδιέξοδο, έχει οδηγήσει την Ρωσία στο να προγραμματίζει τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, μαζικά στρατιωτικά γυμνάσια.

Σε αυτά, όπως διαβάζουμε στο National Interest, συμμετέχουν πέραν των ρωσικών και ξένες στρατιωτικές δυνάμεις.
Όπως σχολιάζει η αγγλόφωνη ιστοσελίδα, η Ρωσία είναι αναγκασμένη να διεξάγει ασκήσει, πέρα από τις συνηθισμένες.
Οι επόμενες στρατιωτικές ασκήσεις είναι η «Tsent 2019» και η «Union Shield 2019».
Στις δύο ασκήσεις θα συμμετέχουν με στρατό η Κίνα, η Ινδία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, η Κιργιζία, το Τατζικιστάν, το Πακιστάν.
Η πολυπληθέστερη συμμετοχή θα είναι αυτή της Κίνας. Αποτελούμενη από μηχανοκίνητες μονάδες αλλά και αεροπορικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: National Interest

Στο onalert.gr αλιεύσαμε στρατιωτικές λεπτομέρειες σε σχέση με τις δύο ασκήσεις:

Η άσκηση «Tsentr 2019»
Σε ό,τι αφορά την άσκηση Tsentr 2019, δύο είναι τα «σενάρια» της άσκησης, αφενός η συνεργασία στην κεντρική Ασία και αφετέρου η προστασία και η «υπεράσπιση» ρωσικών εδαφών στην περιοχή της Αρκτικής.
Παρά το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις θα έχουν μικρή αλληλεπίδραση μεταξύ τους, εντούτοις η ταυτόχρονη διεξαγωγή των γυμνασίων σε δύο διαφορετικά θέατρα επιχειρήσεων, είναι κάτι που η ρωσική ανώτερη στρατιωτική διοίκηση θέλει να εξετάσει και να «δοκιμαστεί» ως προς την λήψη αποφάσεων και την σωστή διαχείριση διοικητικής μερίμνης.
Στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας, οι μηχανοκίνητες μονάδες θα εκτελέσουν επιχειρήσεις «κατά ανταρτών», με αξονικό στοιχείο την συνεργασία και την επικοινωνία στο πεδίο της μάχης, ενώ στην Αρκτική το κεντρικό σενάριο είναι η «άρνηση πρόσβασης του εχθρού σε ζωτικές περιοχές» (anti-access / area denial operations).
Η άσκηση «Union Shield 2019»
Από την άλλη, στην άσκηση «Union Shield 2019» περίπου 12.000 στρατιώτες από τις πιο επίλεκτες μηχανοκίνητες μονάδες των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας.
Ωστόσο η κινητοποίηση και η ανάπτυξη τόσο μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων και ειδικά μηχανοκίνητων, σε συνδυασμό με την άσκηση «Tsentr 2019», μοιάζουν με μια «πρόβα» εισβολής.
Η Ρωσία φρόντισε ωστόσο να θέσει σε ετοιμότητα τους σχηματισμούς των Στρατιωτικών Περιφερειών που δεν θα συμμετέχουν στις δύο αυτές ασκήσεις, ειδικά οι μονάδες που σταθμεύουν στις περιοχές γύρω από την Ουκρανία.
Όπως είναι αναμενόμενο, σε ετοιμότητα βρίσκονται εξίσου και οι Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών που συνορεύουν με την Ρωσία, παρά τις διαβεβαιώσεις της Μόσχας για τα μαζικά στρατιωτικά γυμνάσια.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!