Η Θεία Λειτουργία δεν είναι το τσιφλίκι κανενός

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Διαβάστε παρακάτω τους όρους συμμετοχής στις Θείες Λειτουργίες της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Λουξεμβούργο.

Security Check Required

No Description

Λυπάμαι, νομίζω ότι αυτό το πράγμα δεν είναι Θεία Λειτουργία. Δυσκολεύομαι να φανταστώ τον Κύριο Ιησού Χριστό, να βρίσκεται παρών σε μία τέτοια “Θεία Λειτουργία” και να λέει στον κόσμο τα αντίθετα από αυτά που είπε πριν 2000 χρόνια: “Δεν υπάρχει χώρος παρά μόνο για 40 άτομα, και μόνο εάν φορούν μάσκα και βάλουν αντισηπτικό στο χέρι! Οι άλλοι να ανάψουν κεράκι και πίσω στα σπίτια τους! Τα παιδιά να μην έρθουν κοντά μου, εάν έχουν υπεύθυνους γονείς! Μην ασπάζεστε εικόνες! Άλαλα τα χείλη των ευσεβών! Μην φάγετε το Σώμα Μου και μην πιείτε το Αίμα Μου! Μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης να καθίσετε στις θέσεις σας και να μην προσέλθετε! Το χέρι του παπά μην το ασπάζεσθε! Πάρτε τα σακουλάκια σας και φύγετε χωρίς να μιλήσετε σε κανέναν!”

Νομίζω ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να ευτελίζουμε με τέτοιον τρόπο το Μέγα Μυστήριο τόσων αιώνων. Χίλιες φορές καλύτερα να μην γίνεται καθόλου Θεία Λειτουργία, παρά αυτός ο εξευτελισμός. Η Θεία Λειτουργία δεν μας ανήκει, δεν είναι το τσιφλίκι κανενός!


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!