Τηγανιά με κοτόπουλο, πατάτες και αβγά

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Συστατικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αβγά, μέτρια
αλάτι
πιπέρι
2 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
300 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
1 πατάτα, καθαρισμένη
100 γρ. νερό
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σπάμε μέσα τα δύο αβγά, αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε για 1 λεπτό.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και την πατάτα σε κυβάκια 2 εκ.

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε το νερό, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετούμε από πάνω τα τηγανητά αβγά.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και σερβίρουμε.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!