Τέλειο!Τέλειο! ΘαυμάσιοΘαυμάσιο

Την εποχή εκείνη οι Ουρανοί θα είναι κλειστοί

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Να προσέχετε, έρχονται δύσκολα χρόνια. Έρχεται η εποχή που δεν θα υπάρχουν ιερείς, οι πόρτες θα είναι κλειδωμένες, τα λουκέτα στις πόρτες θα κλαίνε, αφού δεν θα υπάρχει κάποιος να κάνει Ακολουθίες.

Να πηγαίνετε στους ιερείς έστω και με ένα παπούτσι (σ.σ. εννοεί με οποιοδήποτε τρόπο). Όσο τους έχετε κοντά σας (τους ιερείς) εξομολογηθείτε και κοινωνήστε.

Την εποχή εκείνη οι Ουρανοί θα είναι κλειστοί και δεν θα έχετε από που να πάρετε πίστη. Αυτήν που έχετε, αυτήν να κρατήσετε. Να μην υπερηφανεύεστε, να μην ψεύδεστε, να κάνετε το καλό. Ένα μικρό μέρος, εκεί στο βάθος της καρδιάς σας, παίρνει ζωή κάθε φορά που κάνετε μία καλή πράξη. Χαίρεται.

Εαν όμως δεν κάνετε τίποτα, δεν νηστεύετε, δεν προσεύχεστε, δεν εξομολογείστε, δεν κάνετε ελεημοσύνη, μικραίνει, μικραίνει και πάει!

Να προσεύχεστε! Μην αναβάλλετε. Συνέχεια να λέτε αυτά τα λόγια: «Κύριε, εν παντί καιρώ και εν παντί τόπω να είσαι μαζί μου! Κύριε, εν παντί καιρώ και εν παντί τόπω να είσαι μαζί μου! Κύριε, εν παντί καιρώ και εν παντί τόπω να είσαι μαζί μου!» Τότε το κακό θα απομακρυνθεί

Ο πατέρας Κωνσταντίνος Σίρμπου είναι ένας σύγχρονος μάρτυρας και ομολογητής. Φυλακίστηκε για 12 χρόνια από το κομμουνιστικό καθεστώς για το θάρρος του να ομολογει την Ορθόδοξη πίστη χωρίς να υποχωρήσει ούτε χιλιοστό μπροστά στις απειλές θανάτου. Μέχρι την τελευταία του πνοή το καθεστώς τον παρακολουθούσε στενά. Εκοιμήθη στις 23 Οκτωβρίου 1975. Εγχειρίστηκε για έλκος και πέθανε (με ύποπτο τρόπο) από σηψαιμία.

P. Κωνσταντίνος Σίρμπου (1905-1975)
Μετάφραση-π. Γεώργιος Κονισπολιάτης


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!