Την παρότρυνε να πάει σε μάντισσα, να τού κάνει μάγια για να φύγει από τό Μοναστήρι.

Μια χήρα, ονόματι Ζωή, είχε δύο γιους τον Δημήτριο καί τον Αρσένιο. Ό Αρσένιος από μια φοβερή ασθένεια επηρεάστηκε στο πρόσωπο καί πονούσε πολύ. Ή Ζωή υπέφερε καί θρηνούσε. Εάν δεν τον πάμε στον Όλυμπο, όπου ασκητεύει ό αβάς Διονύσιος της λέγει ό Δημήτριος ο αδελφός μου δεν πρόκειται να θεραπευτεί”. “Πηγαίνετέ τον” είπε πρόθυμα ή μητέρα.

Έφεραν, λοιπόν, τον νέο στον Άγιο πού τον εδέχθη μέ πολλή Αγάπη. Αφού προσευχήθηκε θερμά, τον άλειψε μέ Αγιο έλαιο στο πρόσωπο καί σε λίγες μέρες έγινε καλά. Μετά την θεραπεία του ό Αρσένιος θέλησε να μείνει λίγες μέρες στο Μοναστήρι. Βλέποντας δε την αγγελική ζωή των μοναχών έθέλχθη από αυτήν καί επιθύμησε καί αυτός να γίνει μοναχός. Αφού δε συμβουλεύθηκε καί τον αδελφό του Δημήτριο, ό όποιος συμφώνησε μέ την απόφαση του υποσχόμενος μάλιστα ότι αργότερα θα γινόταν κι αυτός μοναχός, έρασοφόρησε.

Εν τω μεταξύ ή μητέρα τους, όταν πληροφορήθηκε την απόφαση τού Αρσενίου, έπεσε να πεθάνει. Κάποια δε γυναίκα την παρότρυνε να πάει σε μάντισσα, να τού κάνει μάγια για να φύγει από τό Μοναστήρι. ‘ Η μάγισσα προσπάθησε να στείλει τά πονηρά πνεύματα να τον βγάλουν από εκεί. Αλλά ό διάβολος δεν μπόρεσε να πλησιάσει το Μοναστήρι. ‘ Η θεία δύναμη, πού κατοικούσε σ’ αυτόν τον ιερό χώρο καί στην ψυχή τού Αγίου μας, τό έδιωξε.

Παρουσιάσθηκε, λοιπόν, ό τρισκατάρατος στην μητέρα του Αρσενίου την έσφιγγε από τον λαιμό καί ξυλοκοπώντας την της έλεγε: “Τί μέ έστειλες σ’ αυτόν τον ασκητή, τον δούλο τού Θεού; Τώρα λοιπόν θα σού δώσω την πρέπουσα ανταμοιβή σου”. Καί λέγοντας αυτά ό δαίμων την έδερνε καί την κλωτσούσε αλύπητα.

Αυτή τότε έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια τούς γείτονες. Οι γείτονες πού μαζεύτηκαν από τις στριγγλιές της ρωτούσαν να μάθουν τί συνέβη. Τότε αναγκάσθηκε να ομολογήσει την αλήθεια. Έστειλε δε, αμέσως καί προσκάλεσε τον Άγιο για να προσευχηθεί καί να την συγχωρήσει. Ό φιλάνθρωπος Άγιος γεμάτος Αγάπη έτρεξε κοντά της. Καί αφού προσευχήθηκε θερμά γι’ αυτή, την θεράπευσε από τις κακώσεις πού της είχε προξενήσει τό δαιμόνιο.

Τό θαύμα, όμως, αυτό τό διαδέχτηκε άλλο μεγαλύτερο. Τόσο πολύ αγάπησε τό σχήμα των μοναχών ή μητέρα αυτή, ώστε μετά από καιρό έγινε καί αυτή μοναχή. Τό ίδιο έκανε καί ό γιός της Δημήτριος!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ. 60 ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.
ΑΡΧΙΜ. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!