Το διακόνημά μου επάνω στη γη είναι η Εξομολόγηση

Το διακόνημά μου επάνω στη γη είναι η Εξομολόγηση, πάντα με τη Χάρη Της. Βρίσκομαι σε Μοναστήρι, στο Πήλιο.

Τηλεφωνει τη Γερόντισσα από τη Λάρισα μία κυρία και ακούω κλάματα: Γερόντισσα αποτυχία και με αυτόν τον Ιερέα, βοήθησέ με, θα πεθάνω ! Τι είχε συμβεί. Ο άνδρας της γυναίκας που τηλεφώνησε ήταν βαριά άρρωστος σε μία κλινική της Λάρισας. Σκληροτράχηλος.

Δεν ήθελε να εξομολογηθεί με τίποτε. Είχαν πάει τρεις ιερείς μέχρι τότε αλλά δεν τα κατάφεραν. Λέω στη Γερόντισσα δός μου τηλέφωνα και την Ευχή σου και θα πάω εγώ στη Λάρισα με ένα δικό μου ιερέα, ένα από τα δύο ελικόπτερα παντός καιρού, που έχω, με τη Χάρη Της για το Μυστήριο της Εξομολόγησης.

Την άλλη μέρα παίρνω το φίλο μου ιερέα φθάνουμε στην Κλινική. Μας περίμενε η σύζυγος. Μπαίνει στο θάλαμο ο ιερέας, φουριόζος, ρίχνεται στην αγκαλιά του ασθενούς και του λέει μεγαλόφωνα : Πως σε λένε αδελφεεεεεεεεεέ; Ιωάννη. Τολμάς και έχεις το όνομά μου; Πήρες άδεια από μένα! Ο ασθενής τα έχασε. Άκου να σου πω λέγει ο παπάς: Δεν ήλθα εδώ να σε εξομολογήσω αλλά εγώ να εξομολογηθώ σε σένα! Κλείνει η πόρτα. Καθόμαστε στο προαύλιο μαζί με τη σύζυγο επι μία και πλέον ώρα. Ο παπάς τον είχε εκτελέσει!

Ο ασθενής είχε εξομολογηθεί αφού πρώτα εξομολογήθηκε ο παπάς στον εξομολογούμενο. Επειδή γνωρίζω την μέθοδο του παπά σας λέω ότι άφησε τον ασθενή να μιλά για 55 λεπτά και στα τελευταία πέντε λεπτά, λες και βρίσκονταν σε ταβέρνα, ο ασθενής είπε όλες τις αμαρτίες του. Είπε ο παπά: Γιάννη, έλα τώρα εγώ πήγα με πέντε γυναίκες μέχρι τώρα εσύ με περνάς η εγώ σε περνάω; Σ΄αυτο το στυλ έγινε η εξομολόγηση!
Ευλογείτε.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!