Το «φουσκωτό» ταξί που δεν σταματά σε κανένα φανάρι

Το Παρίσι έμελλε να είναι η πόλη, όπου δοκιμάστηκε για πρώτη φορά ένα νέο όχημα, ένα πλωτό ταξί φιλικό προς το περιβάλλον, μπροστά στον πύργο του Άιφελ στον ποταμό Σηκουάνα.

Οι διοργανωτές διεξάγουν δωρεάν δοκιμές του οχήματος από τη Δευτέρα, το οποίο λειτουργεί με το νερό που αγγίζει τα φτερά του, δημιουργώντας την απαραίτητη ενέργεια για την κίνησή του. Έχει την ονομασία SeaBubbles και έχει τη μορφή φυσαλίδας.

Ο συνιδρυτής της SeaBubbles, Αλέν Τεμπόλ, δήλωσε ότι το σκάφος, το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και τέσσερις επιβάτες συν τον οδηγό, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς δεν παράγει θορύβους και δεν προκαλεί ρύπανση.

″Είναι το μέλλον”, είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reutersόσο το όχημα ολοκληρώνει με επιτυχία διαδρομές στον ποταμό.

Τα υδροπτέρυγα εφευρέθηκαν πριν από δεκαετίες, αλλά η εμπορική τους χρήση είναι περιορισμένη επειδή τείνουν να είναι ασταθή. Το SeaBubbles με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ρυθμίζει συνεχώς τα φτερά του στο νερό, τα οποία προσφέρουν στους επιβάτες μια ομαλή πορεία, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του.

Οι σχεδιαστές του ελπίζουν μετά το Παρίσι να συνεχίσουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τον επόμενο χρόνο.

ASSOCIATED PRESS

Πηγή: huffingtonpost.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!