Το Ιράν ταυτοποίησε 17 πράκτορες που εκπαιδεύονταν από τη CIA

Το προηγούμενο διάστημα, οι Ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν την εξάρθρωση «μεγάλου δικτύου αμερικανικής κυβερνο-κατασκοπείας» και τη σύλληψη αρκετών κατασκόπων.

Στην ταυτοποίηση 17 πρακτόρων, οι οποίοι εκπαιδεύονταν από τη CIA, προχώρησαν οι ιρανικές αρχές, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν.

Μάλιστα, αξιωματούχος του υπουργείου, μιλώντας στο ημικρατικό πρακτορείο «Fars», δήλωσε ότι ένας από τους 17 συλληφθέντες καταδικάστηκε σε θάνατο.

Αν και προς το παρόν, η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, το περιστατικό έρχεται ως συνέχεια της εξάρθρωσης «μεγάλου δικτύου αμερικανικής κυβερνο-κατασκοπείας».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, η Τεχεράνη εκτέλεσε έναν υπάλληλο από τον τομέα της ιρανικής άμυνας, ο οποίος φέρεται να συνεργαζόταν με τη CIA και τις ΗΠΑ.

Η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης έχει κλιμακωθεί σημαντικά τους τελευταίες μήνες, μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να αποχωρήσει από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: sputniknews.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!