Το μεγάλο επιχειρηματικό λάθος του Μπιλ Γκέιτς που θα είχε αλλάξει τη βιομηχανία.

https://elromio.gr

Το μεγαλύτερο ίσως όνομα της πληροφορικής, ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της τεχνολογίας, θα πίστευε κανείς πως τα έχει κάνει όλα σωστά στη ζωή του.

Για ποιο πράγμα θα μπορούσε δηλαδή να μετανιώνει; Κι όμως, υπάρχει κάτι για το οποίο αισθάνεται άσχημα, γιατί επέτρεψε στην Google να ρίξει στην αγορά το Android συγκεκριμένα!

Ο πρώην ισχυρός άντρας της Microsoft μίλησε πρόσφατα σε συνέδριο της επενδυτικής φίρμας Village Global στο Σαν Φρανσίσκο και είπε ακριβώς: «Στον κόσμο του λογισμικού, ειδικά στις πλατφόρμες, ο νικητής τα παίρνει όλα. Το μεγαλύτερο λοιπόν λάθος απ’ όλα είναι όλη η κακοδιαχείριση που έκανα και στέρησα από τη Microsoft να μην είναι σήμερα αυτό που είναι το Android».

Εξηγώντας πως πλέον το Android είναι η καθιερωμένη «μη Apple», όπως τόνισε, πλατφόρμα για κινητά, αφήνοντας κατά πολύ πίσω τα mobile λειτουργικά της Microsoft. «Ο νικητής τα παίρνει όλα εδώ», επανέλαβε, «υπάρχει χώρος μόνο για ένα λειτουργικό σύστημα, εκτός της Apple, και πόσο αυτό αξίζει; Κάπου 400 δισ. δολάρια θα είχαν μεταφερθεί από την εταιρία G [Google] στην εταιρία M [Microsoft]».

Αυτό είναι το μεγάλο λάθος του, πως επέτρεψε στην Google να αποκτήσει το Android και να κυριαρχήσει στη mobile αγορά, αφήνοντας τον δικό του τεχνολογικό κολοσσό μπόλικα βήματα παραπίσω.

Ακόμα και ο ίδιος ο Γκέιτς χρησιμοποιεί κινητό με λειτουργικό Android, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο «Fox News Sunday» τον Σεπτέμβριο του 2017!

Πηγή: newsbeast.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!