Το Πεκίνο θα δώσει έμφαση στην στρατηγική του εν μέσω εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς της τάξης του 10% σε κινέζικα αγαθά αξίας 300 δισ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι νέοι δασμοί επιβλήθηκαν αφού η Κίνα προέβη σε επαναδιαπραγμάτευση μιας υπάρχουσας εμπορικής συμφωνίας πριν από την υπογραφή της, δεν αγόρασε αμερικανικά γεωργικά προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες όπως συμφωνήθηκε προηγουμένως και δεν εμπόδισε την πώληση της Fentanyl στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως υποσχέθηκε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Σε ξεχωριστή δήλωση την Πέμπτη, ο κ. Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να «δασμολογεί» την Κίνα έως ότου επιτευχθεί εμπορική συμφωνία.

​Ο αρχισυντάκτης των κινεζικών και αγγλικών εκδόσεων των Global Times, Χου Σιτζίν, δήλωσε ότι οι «νέοι δασμοί δεν θα φέρουν σε καμία περίπτωση μια συμφωνία που θέλουν οι ΗΠΑ».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα έχουν εμπλακεί σε εμπορικό πόλεμο από τον Ιούνιο του 2018, όταν ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι επιβάλλει δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 50 δισ. δολαρίων, προκειμένου να εξισορροπηθεί το εμπορικό έλλειμμα.

Έκτοτε, οι δύο χώρες έχουν ανταλλάξει αρκετούς γύρους δασμών.

Τον Ιούνιο, οι Τραμπ και Σι συμφώνησαν σε μια εκεχειρία 90 ημερών κατά την οποία θα απέφευγαν την επιβολή πρόσθετων δασμών και θα επανεκκινούσαν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εμπορικού πολέμου.

Οι πρόσφατα ανακοινωθέντες δασμοί ύψους 10% θα επιβληθεί επιπλέον των ήδη εφαρμοζόμενων δασμών σε κινεζικά αγαθά αξίας περίπου 250 δισ. δολαρίων.

Πηγή: sputniknews.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!