Τουρκία: «Εισβολή» στη Συρία προδίδει τεράστια στρατιωτική κινητοποίηση

Άγιος Παΐσιος: «Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες»

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία, μεγάλος αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων έχει συγκεντρωθεί σε περιοχές της Τουρκίας στα σύνορα με την Συρία, με αρκετούς να κάνουν λόγο για μια αριθμητική δύναμη που ξεπερνά αυτή του «Αττίλα», της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Σε νέα πλάνα που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, φαίνονται ξεκάθαρα οχήματα αλλά και τεθωρακισμένα άρματα μάχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία πορεύονται προς τα σύνορα με την Συρία, προκαλώντας προβληματισμό αλλά και σενάρια για ενδεχόμενη επιχείρηση «εισβολής» στο συριακό έδαφος.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αντιληπτή η μεγάλη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων του Στρατού Ξηράς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επαρχία Hatay, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, την ίδια στιγμή που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία αναφέρουν πως με η νέα επιχείρηση αναμένεται να ξεπεράσει αριθμητικά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Αποκαλυπτικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι στρατιωτικό «κομβόι» αποτελούμενο από 150 οχημάτα του τουρκικού στρατού, στα οποία περιλαμβάνονται τεθωρακισμένα άρματα μάχης, αντιαεροπορικά συστήματα, φορτηγά με πυρομαχικά και οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Tα παραπάνω πέρασαν σε συριακό έδαφος μέσω Αντιόχειας, με προορισμό τα Παρατηρητήρια που διατηρεί η Τουρκία στην περιφέρεια Ιντλίμπ, βάσει της συμφωνίας με την Ρωσία, για την κατάπαυση του πυρός στην συγκεκριμένη περιοχή.

 

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Anadolu, ακόμα 50 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή Kirikhan, ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι περίπου 80.000 στρατεύματα έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα των δυο χωρών.

Καταληκτικά, η στρατιωτική κινητοποίηση συνδέεται και με τις αναφορές περί στρατιωτικής επίθεσης της Συρίας στα βορειοδυτικά της χώρας με τη Τουρκία να κατηγορεί συνήθως το καθεστώς της Συρίας ότι στοχεύει τα παρατηρητήρια της Άγκυρας στο Ιντλίμπ.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!