Τουρκία εκτός ελέγχου: Διεκδικεί τις εικόνες και τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά

Το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας διεκδικεί τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μιλιέτ, που έρχεται να ανάψει νέες φωτιές σε μια περίοδο που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει ρεσιτάλ προκλητικότητας, εξαπολύοντας συνεχώς απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ οι αρμόδιοι επισκέφθηκαν μουσεία σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και κατέγραψαν κειμήλια, εικόνες της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα τα οποία ισχυρίζονται ότι «εκλάπησαν» ή στάλθηκαν στο εξωτερικό παράνομα μετά την ανταλλαγή πληθυσμών.

Σοβαρή ανησυχία προκαλεί δε η επιβεβαίωση στην εφημερίδα από την πλευρά του Τούρκου υπουργού Τουρισμού, Νουρί Έρσοϊ, ότι η Άγκυρα ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά στην Τουρκία.

Ειδικότερα, ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας Mεχμέτ Νουρί Έρσοϊ σε ερώτηση που του έθεσαν για τη μονή ανέφερε πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκηση των κειμηλίων.

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας: «το υπουργείο διεκδικεί την περιουσία της Σουμελά».

Πηγή: in.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!