Τούρκος δημοσιογράφος: “Ήρθε ο καιρός να σφίξουμε το λαιμό της Ρωσίας”…

Έφτασε ο καιρός για σφίξιμο του λαιμού της Ρωσίας

Η  Ρωσία αδιαφορώντας για τις συμφωνίες της Αστάνα και του Σότσι, μπήκε στις περιοχές εκεχειρίας και μαζί με τις δυνάμεις του καθεστώτος, προκάλεσαν το θάνατο σε 16 Τούρκους στρατιώτες μας. Φυσικά για αυτό υπάρχει ένα τίμημα και είναι απαραίτητο η Ρωσία να μετανιώσει για αυτό. Τώρα λοιπόν έφτασε ο καιρός να σφίξουμε το λαιμό της Ρωσίας.

Αν η Ρωσία δεν πληρώσει αυτό το τίμημα τότε Θα ενθαρρυνθούν αυτοί οι οποίοι  έχυσαν το αίμα των Τούρκων στρατιωτών, κάτι το οποίο θα είναι μία πολύ βαριά ευθύνη για αυτούς που θα το πράξουν. Τι μπορεί να γίνει λοιπόν;

H Συνθήκη του Mοντρέ στο θέμα αυτό παρέχει στην Τουρκία πολλά δικαιώματα. Είμαστε υποχρεωμένοι ενεργοποιώντας ένα-ένα τα δικαιώματα τα οποία πηγάζουν από τη συνθήκη του Μοντρέ, να υποχρεώσουμε τη Ρωσία να πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα.

Η τσαρική Ρωσία στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς είχαν κλείσει τα στενά και δεν μπορούσε να πάρει βοήθεια από τις συμμάχους της τότε Γαλλία και Αγγλία,  έχασε τον πόλεμο και αναγκάστηκε να κάνει συμφωνία με το Οθωμανικό κράτος.

Η συνθήκη του Μοντρέ αναγνωρίζει το δικαίωμα στην Τουρκία σε περίπτωση που υπάρξει κίνδυνος πολέμου κοντά της να εφαρμόσει κάποια μέτρα κυρώσεων. Μάλιστα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις επιχειρήσεις στη Συρία άλλαξε τη ρητορική του και για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τη λέξη “πόλεμος”

Με τα αναγνωρισμένα από τη συνθήκη του Μοντρέ δικαιώματα, η Τουρκία ιδιαίτερα σε κατάσταση πολέμου,μπορεί να αποκλείσει τα στενά και για τα στρατιωτικά και για τα εμπορικά πλοία. Σε περίπτωση που κλείσουν, η Ρωσία η οποία στέλνει στη Συρία με στρατιωτικά και με πολιτικά πλοία τα όπλα με τα οποία κατέστησαν μάρτυρες οι Τούρκοι στρατιώτες, θα αναγκαστεί αυτή τη φορά με κλειστή τη θαλάσσια οδό, να στείλει μέσω της Αγίας Πετρούπολης δηλαδή περνώντας από όλη την Δυτική Ευρώπη.

Το κλείσιμο των στενών δεν θα επηρεάσει μόνο τα ρωσικά στρατεύματα τα οποία βρίσκονται στη Συρία αλλά θα προκαλέσει πολύ σοβαρές συνέπειες και στην ρωσική οικονομία. Στην εξέλιξη αυτής της έντασης μεγάλος υπήρξε ο ρόλος του Ρώσου Πούτιν. Διότι ξεδιάντροπα παραβίασε τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί σχετικά με την Ιντλίμπ και έγινε αίτιος των θανάτων των στρατιωτών μας.

Αν σε αυτή την περίπτωση η Ρωσία δεν κάνει βήμα πίσω, τότε η Τουρκία λόγω της κατάστασης πολέμου στην Συρία και στα πλαίσια των σχετικών άρθρων της συνθήκης του Μοντρέ μπορεί να επιβάλει νέες κυρώσεις. Έτσι “μπορεί να απαγορεύσει οποιοδήποτε πολεμικό πλοίο χώρας που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση ”

Όπως το κλείσιμο των στενών πριν από 106 χρόνια προκάλεσε την κατάρρευση του ρωσικού τσαρικού καθεστώτος, κατά τον ίδιο τρόπο και τώρα μπορεί να προκαλέσει οικονομική και πολιτική κρίση στη Ρωσία του Πούτιν.

Η κυβέρνηση κάνοντας τα απαραίτητα βήματα μπορεί να ιδωθεί πως δίνει μια τελευταία ευκαιρία προς τη Ρωσία, για να μαζέψει τα πόδια της και να αντιληφθεί τα λάθη της. Αν όμως η Ρωσία που με επιμονή χύνει το αίμα και πολιτών και των ηρωικών Τούρκων στρατιωτών δεν στριμωχτεί, τότε παίρνοντας θάρρος από αυτό θα είναι και θέμα χρόνου να μπει και στις περιοχές Ασπίδας Ευφράτη, Κλάδου Ελαίας και Πηγής Ειρήνης.

Βεχμπί Καρά

Σχ. ; Αυτός ο τελευταίος είναι και ο λόγος για τον οποίο, επιμένουν τόσο πολύ οι Τούρκοι στο θέμα της Ιντλίμπ. Γνωρίζουν πως σε περίπτωση που ξεκουμπιστούν από κει οι σύμμαχοί τους τζιχαντιστές, ακολούθως λογικά θα έρθει και η σειρά των τουρκοκρατούμενων περιοχών της Συρίας.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!