Τραμπ: Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ κατέστρεψε Ιρανικό drone στα Στενά του Ορμούζ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κατέστρεψε ιρανικό drone που είχε πλησιάσει σε απόσταση 1000 γιάρδες το πλοίο καθώς πραγματοποιούσε διέλευση στο Στενό του Ορμούζ.

Μιλώντας σε εκδήλωση, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σημειώθηκε «ένα συμβάν στο Στενό του Ορμούζ σήμερα στο οποίο σχετίζεται το USS Boxer, αμφίβιο πλοίο επιθέσεων».

«Το Boxer προχώρησε σε αμυντική ενέργεια κατά ιρανικού drone που είχε πλησιάσει σε πολύ κοντινή απόσταση, σχεδόν 1000 γιάρδες, αγνοώντας πολλαπλές κλήσεις να μείνει μακριά και απειλούσε την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος. Το drone καταστράφηκε αμέσως» ανέφερε.

Όπως ανέφερε πρόκειται «για την τελευταία από τις πολλές προκλητικές και εχθρικές ενέργειες του Ιράν κατά πλοίων που κινούνται σε διεθνή ύδατα».

Κάλεσε «τις άλλες χώρες να προστατεύσουν τα πλοία τους καθώς περνούν το Στενό και να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ στο μέλλον».

«Οι ΗΠΑ διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπίζεται το προσωπικό, τις υποδομές και τα συμφέροντά της και καλεί όλα τα έθνη να καταδικάσουν τις προσπάθειες του Ιράν να παρεμποδίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και το παγκόσμιο εμπόριο» δήλωσε.

Η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν έχει κλιμακωθεί μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του 2105 και την επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των περιστατικών που έχουν οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης ήταν και η κατάρριψη από το Ιράν ενός αμερικανικού drone που πετούσε πάνω από τα Στενά του Ορμούζ. Το Ιράν δήλωσε ότι το drone παραβίασε τον εναέριο χώροτου και αργότερα παρουσίασε χάρτες που αποτυπώνουν την πορεία πτήσης του μη επανδρωμένου οχήματος.

Πηγή: sputniknews.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!