Βαγδάτη: Νεκρός Ιρανός στρατιωτικός – Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση;

Ο διοικητής των Μονάδων Λαικής Κινητοποίησης του Ιράν σκοτώθηκε στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε με ρουκέτες στη Βαγδάτη.

Ο στρατηγός Κασίμ Σολειμάνι, διοικητής των Ιρανικών Μονάδων Λαικής Κινητοποίησης, είναι ένας από τους νεκρούς της επίθεσης με ρουκέτες που πραγματοποιήθηκε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα δίκτυα Al Arabiya και Sky News.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον δήλωσαν πως πραγματοποιήθηκε στρατιωτική επιχείρηση στη Βαγδάτη, που αφορούσε στόχους με δεσμούς με το Ιράν, ενώ το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν απάντησε σε ερωτήσεις του πρακτορείου Sputnik προς επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Νωρίτερα, το Σιιτικο παράρτημα των Μονάδων Λαικής Κινητοποίησης του Ιράκ, το οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε ανάμιξη στην πρόσφατη επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης, ανακοίνωσε πως ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, Μοχάμεντ Τζαμπίρι, είχε χάσει τη ζωή του στην επίθεση μαζί με τέσσερα ακόμα μέλη της Μονάδας καθώς και «δύο καλεσμένους».

Υπενθυμίζεται πως λίγα 24ωρα νωρίτερα στη Βαγδάτη είχε προκληθεί αναστάτωση όταν Σιίτες επιχείρησαν να εισβάλλουν στην Αμερικανική πρεσβεία, διαμαρτυρόμενοι για επιθέσεις εναντίον ιρανικών στόχων.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!