Βγήκαν και φέτος τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλονιά

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ | Εμφανιστήκαν και φέτος τα φιδάκια της Παναγίας. Εντυπωσιασμένοι οι πιστοί

Και φέτος έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλονιά. Τα φιδάκια εμφανίζονται από την γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μέχρι τ...

Για άλλη μια χρονιά εμφανίστηκαν και πάλι τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλλονιά.

Για άλλη μια χρονιά εμφανίστηκαν και πάλι τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλλονιά.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τα φιδάκια της Παναγίας βγήκαν με καθυστέρηση φέτος, πρώτα στα Αργίνια και μετά στο Μαρκόπουλο.

Ο Ναός της Παναγίας της Λαγκουβάρδας στο Μαρκόπουλο Κεφαλλονιάς (Παναγία η Φιδούσα), είναι χτισμένο στο σημείο που υπήρχε πριν από πολλά ένα γυναικείο μοναστήρι.

Το μοναστήρι είχε χτιστεί εκεί όπου βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας, μετά από μια μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της περιοχής.

Η παράδοση λέει ότι οι μοναχές, όταν απειλήθηκαν από τους Τούρκους, προσευχήθηκαν στην Παναγία για βοήθεια. Τότε από παντού εμφανίστηκαν φίδια, περικυκλώνοντας το μοναστήρι και τρομοκρατώντας τους Τούρκους.

Οι καλόγριες σώθηκαν και από τότε κάθε χρόνο, στις 6 έως τις 16 Αυγούστου τα μικρά ακίνδυνα φιδάκια με το μαύρο σταυρό στο κεφάλι βγαίνουν ανάμεσα από τα βράχια του καμπαναριού της εκκλησίας.

Είναι γκρίζα, λεπτά, και δεν περνούν το μέτρο. Όταν τα χαϊδεύεις, νιώθεις το δέρμα τους βελούδινο και βλέπεις δυο ματάκια σπινθηροβόλα.

Στο πλατύ τους κεφάλι σχηματίζεται ένας μικρός σταυρός, καθώς επίσης και στην άκρη της λεπτής γλώσσας τους.

Τα φιδάκια της Παναγίας θεωρούνται σύμβολο καλοτυχίας, και κακός οιωνός για το χωριό και το νησί εάν δεν εμφανιστούν μια χρονιά, όπως λέγεται πως έγινε το 1940 μ.Χ. και το 1953 μ.Χ., τη χρονιά του σεισμού.

Την ώρα του εσπερινού κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στους πιστούς, στα προσκυνητάρια και στα στασίδια, χωρίς να φοβούνται κανένα. Φεύγοντας η 15η Αυγούστου, αναχωρούν και τα φίδια.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!