Βουλευτής κατηγορεί τον Soros για προπαγάνδα κατά του Brexit

Βουλευτής καλεί τον Soros να σταματήσει την «εκπαιδευτική» πρωτοβουλία κατά του Brexit, καθώς τίθεται θέμα υποκινούμενης προπαγάνδας.

Ο Βρετανός βουλευτής Daniel Kawczynskis κατηγορεί τον γνωστό δισεκατομμυριούχο George Soros πως παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ είναι ο ηθικός αυτουργός της προπαγάνδας κατά του Brexit, περιφρονώντας την επιλογή του Βρετανικού λαού στο δημοψήφισμα.

Ο Βρετανός βουλευτής κατηγόρησε τον Soros, μετά την παραδοχή του δισεκατομμυριούχου πως συνεισέφερε οικονομικά στην οργάνωση Better for Britain η οποία τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

«Προφανώς αποτελεί μέρος της Ηράκλειας προσπάθειας για υποκίνηση προπαγάνδας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. (Ο Σόρος) υποστηρίζει πως δεν γνωρίζουμε τι κάνουμε. Υποστηρίζει πως κάνουμε λάθος και θέλει να αλλάξουμε την άποψή μας» δήλωσε ο βουλευτής στην εφημερίδα Sunday Express.

«Είναι ένας τυπικός προνομιούχος σαν τους Ευρωπαίους που ασκούν επιρροή. Διαθέτει τεράστια περιφρόνηση για την απόφαση που λάβαμε» πρόσθεσε ο Daniel Kawczynskis.

Ο Βρετανός βουλευτής τόνισε πως ο George Soros έχει «μεγάλο φάκελο παρεμβάσεων» και θα έπρεπε να ασχολείται με την υγεία του και «να αφήσει τις χώρες να ασχοληθούν με τις υποθέσεις τους».

«Σε αυτή τη χώρα ορθώς επικαλούμαστε τους ισχυρισμούς πως η Ρωσία παρεμβαίνει (σε άλλες χώρες). Αλλά (ο Soros) φαίνεται ότι είναι ένα άτομο με τεράστιους πόρους, που επίσης μπορεί να το κάνει» τόνισε ο Daniel Kawczynskis.

Ο George Soros μιλώντας στην εφημερίδα Guardian υποστήριξε πως θεωρεί την χρηματοδότηση στην οποία προχώρησε για την αποτροπή του Brexit ως «πολιτική φιλανθρωπία» καθώς η απόσπαση της Βρετανίας από την ΕΕ αποτελεί «διαδικασία αποσύνθεσης που πληγώνει και τις δύο πλευρές».

«Η χρηματοδότησή μου δεν χρησιμοποιήθηκε για εκλογικούς ή επαναστατικούς σκοπούς. Χρησιμοποιήθηκε για να εκπαιδεύσει τον Βρετανικό λαό» είπε ο George Soros.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!